Tottenham knuste Liverpool på Wembley

Harry Kane virker ustoppelig. Søndag scoret han to av Tottenhams fire mål mot Liverpool. Foto: AP Photo/Frank Augstein/NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Måltyven Harry Kane scoret to av Tottenhams mål da Liverpool ble slått 4-1 i Premier League søndag.

Tottenham, med Harry Kane i spissen, filleristet Liverpool store deler av kampen da lagene søndag avsluttet den niende runden i den engelske toppserien. Før kvarteret var spilt hadde hjemmelaget scoret to og satt en ball i tverrliggeren.

London-lagets notoriske målscorer Harry Kane scoret sitt aller første seriemål på Wembley da han ble spilt fri bak Liverpools forsvar og rundet Liverpools keeper Simon Mignolet. Målet var ifølge Opta Liverpools baklengsmål nummer 1000 i Premier League.

Åtte minutter senere, i det tolvte minutt, la samme mann perfekt inn til Son Heung-min som doblet ledelsen etter en perfekt kontring.

Ut fra intet

Så plutselig, ut fra intet, lå ballen bak Tottenham-keeper Hugo Lloris etter 25 minutters spill. Kane mistet ballen på egen halvdel, Jordan Henderson sendte fri Mohamed Salah, som prikket inn reduseringen via stolpen.

Liverpool yppet seg ved et par anledninger uten at Spurs-forsvaret ble satt på de største prøvene. Derimot var Kane og Son flere ganger svært nær å øke Tottenhams ledelse, både før og etter reduseringen.

Den gleden var det derimot Dele Alli som fikk, sekunder før omgangen var over. Et frispark ble klarert rett i beina til 21-åringen, som plasserte ballen inn ved stolperota.

Lloris i veien

Tottenham fortsatte kjøret mot Liverpool i annen omgang, og Mignolet måtte på ny hente ballen ut av mål ni minutter etter pause.

Keeperen forsøkte å bokse ut et hardt frispark, men ballen gikk videre til Jan Vertonghen. Belgierens skudd ble blokkert på streken, men returen gikk selvsagt til Harry Kane, som satte inn sitt andre og Tottenhams fjerde mål.

Etter dette virket det som hjemmelaget slapp foten litt av gassen, og Liverpool slapp mer med i kampen. Det førte blant annet til at Lloris måtte hente fram en redning fra aller øverste hylle på et skudd fra Philippe Coutinho.

Salah fikk et par muligheter til å redusere, men Lloris fortsatte å stå i veien. Resten av omgangen ble en ren transportetappe for Tottenham.

Tilskuerrekord

Da dommer Andre Marriner blåste av kampen var det klart at Tottenham for første gang på ti forsøk hadde vunnet en seriekamp mot Liverpool.

80.827 tilskuere var på plass på Wembley, noe som for øvrig er ny tilskuerrekord i Premier League.

Etter en overbevisende forestilling la Tottenham seg på tredjeplass med 20 poeng. Kun målforskjellen skiller London-laget fra Manchester United på plassen over. Liverpool ligger fortsatt med 13 poeng, noe som holder til en niendeplass.

Neste runde tar Tottenham turen til Old Trafford for å møte Manchester United, mens Liverpool tar imot Uniteds overmenn Huddersfield.