Nedturen fortsetter for Ødegaard og Thorsby

Martin Ødegaard og Morten Thorsby, her avbildet etter en kamp tidligere i år, klarte ikke å bidra til poeng mot Vitesse søndag. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Martin Ødegaard og Morten Thorsby fikk tillit fra start for Heerenveen hjemme mot Vitesse, men gjestene vant 4-0. Heerenveen har nå tapt tre strake i serien.

Heerenveen kom fra 0-4-tap mot Ajax og 1-3 mot Utrecht, men fikk en ny nesestyver med søndagens firemålstap i nederlandsk æresdivisjon. Forrige trepoenger kom borte mot Willem II (2-1) 23. september.

Thorsby spilte hele kampen for vertene søndag. Ødegaard fikk en drøy time, men begge fikk se Milot Rashica sendte bortelaget i føringen etter 17 minutters spill. Etter 36 minutter doblet Bryan Linssen ledelsen for Vitesse.

Navarone Foor økte til 3-0 fem minutter etter hvilen, før Tim Matavz la på til 4-0 18 minutter før full tid.

Heerenveen maktet ikke å komme tilbake i oppgjøret, noe som gjorde at Vitesse-spillerne kunne juble for en sterk 4-0-seier og tre poeng.

Resultatet gjør at Heerenveen blir stående med 14 poeng etter ni serierunder i Æresdivisjonen. Det er ti poeng opp til PSV som leder. Vitesse er fire poeng foran Ødegaard og co.