Laurén håner Brækhus: – En skam at hun ikke slo meg tidligere

Cecilia Brækhus gjorde alt hun kunne for å komme unna kysseforsøkene til Mikaela Laurén. Snart barker de sammen i ringen.
Cecilia Brækhus gjorde alt hun kunne for å komme unna kysseforsøkene til Mikaela Laurén. Snart barker de sammen i ringen. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

De verbale slagene mellom Cecilia Brækhus og utfordrer Mikaela Laurén fortsetter foran lørdagens naboduell.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg er her for å ta med beltene hjem. Jeg kommer kun for å vinne. Jeg mener alvor, ellers hadde ikke kommet, sier Laurén.

– Jeg er bedre på alt. Det eneste hun er bedre enn meg på, er at hun er fysisk sterkere, men det er ikke det boksing handler om, kontrer Brækhus.

Går for knockout

Den norske boksedronningen setter lørdag sine fem VM-titler på spill. Da de to bokserne møttes i 2010, vant Brækhus på knockout i runde sju.

– Jeg blir skuffet om jeg må gå hele kampen. Det er greit å få avsluttet kampen før tiden etter alt dette snakket her, sier Brækhus.

– Før runde sju?

– He he, hun må følge med og se …

Svenske Laurén lar seg tydelig irritere av en selvsikker bergenser.

– Runde 7? Lykke til, sier hun ironisk.

– Hun tok meg i runde sju da jeg bare hadde bokset ett år som proff. Jeg var urutinert, men nå har jeg bokset i ytterligere sju år. Det var en skam at hun ikke slo meg tidligere sist vi møttes. Jeg har gått 33 kamper, og flere av dem mot boksere som Cecilia har gått tiden ut med, mens jeg har klart å stoppe dem i runde tre og fem. Om noen er blitt sterkere siden sist, er det meg. Jeg har flere knockout enn hun har, sier Laurén til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bakgrunn: Brækhus overrasket av Laurén-kyss

Lauréns OL

Tidligere i uken skapte den svenske bokseren store overskrifter da hun kysset Brækhus på munnen under en fotoseanse.

– Hva er Brækhus' største svakhet?

– At hun undervurderer meg.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg tror alt press ligger på henne. Jeg har aldri hatt det mer harmonisk i en oppladning. Jeg har takket nei til jobber, intervjuer og middager. Jeg har fokusert på kampen, som er absolutt viktigst, fortsetter Laurén.

– Dette er mitt OL. Dette er min sjanse. For Cecilia er det utrolig mye press. Hun skal forsvare fem titler på hjemmebane. Hun har mye å leve opp til. Det er hun som sier at hun skal knocke meg, men dere får se på lørdag, sier 41-åringen.

Aktuelt: Tre av fem proffboksere uten motstander før Brækhus-kampen

Slitsomme svensker

Brækhus selv virker lei av de verbale slagene.

– Hva er det verste med svenskene?

– Litt av det som skjedde på pressekonferansen. Det er slitsomt. Jeg har ingenting mot svensker, men de er kanskje litt slitsomme, sier Brækhus.

Så gjenstår det å se hvem som banker hvem blå og gul i Stokke lørdag. Der skal det deles ut mer enn verbale fulltreffere.