Pochettino drømmer om å bli England-trener

Mauricio Pochettino legger ikke skjul på at han en dag gjerne vil trene det engelske fotballandslaget. Foto: Tim Ireland / AP / NTB scanpix
Mauricio Pochettino legger ikke skjul på at han en dag gjerne vil trene det engelske fotballandslaget. Foto: Tim Ireland / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tottenham-manager Mauricio Pochettino stortrives i engelsk fotball. Argentineren håper han en dag får muligheten til å bli Englands landslagssjef.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det kommer fram i den nye boken «Brave New World» skrevet av fotballeksperten Guillem Balagué, skriver Daily Mail.

– Hvis jeg i framtiden blir landslagstrener, vil jeg gjerne oppnå muligheten til å trene det engelske landslaget. Jeg har hørt at jeg er blitt vurdert for jobben tidligere, men jeg vet ikke om det er sant. Med England vil jeg bli gjenforent med mange kjente fjes: Harry Kane, Danny Rose, Dele Alli, Eric Dier og Adam Lallana, sier Pochettino.

En rekke spillere har de siste årene debutert for England etter å ha hatt Pochettino som manager i enten Southampton eller Tottenham.

– Av de 21 siste England-debutantene har 17 av dem spilt under meg, poengterer argentineren.

England har slitt blytungt i mesterskap i mange tiår. Landets eneste store tittel kom i 1966 da «Three Lions» ble verdensmester på hjemmebane. Pochettino velger å trekke fram det positive fra det han har sett etter snart fem år i engelsk fotball.

– Engelskmennene er modige, ærlige og aggressive. De gode spillere ønsker å utvikle seg videre.

45-åringen har kontrakt med Tottenham fram til 2021.