Valencia klatret forbi Real Madrid etter målfest

Real Betis og Fabian Ruiz (midten) og Aissa Mandi ble slått av Valencia søndag. Her fra en kamp mot Real Madrid. Foto: Francisco Seco / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Valencia er ny tabelltoer i La Liga etter 6-3-seier mot Real Betis søndag. Fire poeng skiller opp til serieleder Barcelona.

Geoffrey Kondogbia og Gonçalo Guedes åpnet ballet for Valencia med ti minutters mellomrom i slutten av første omgang.

Sergio Leon fikk sjansen til å redusere fra straffemerket ti minutter ut i andre omgang, men han klarte ikke få ballen i mål.

I stedet økte Rodrigo og Santi Mina til 4-0 før det var gått 75 minutter.

Joel Campbell startet det som ble en voldsom sluttspurt for Betis. Spissen reduserte til 4-1 i det 79. minutt, og Antonio Sanabria og Christian Tello fulgte opp og sørget for fornyet spenning i sluttminuttene.

Valencia slo imidlertid tilbake og Simone Zaza og Andreas Pereira sikret 6-3-seier.

Seieren var Valencias femte for sesongen. Cesare Prandellis menn har fortsatt til gode å tape denne sesongen.

Barcelona innehar serieledelsen, fire poeng foran Valencia, mens Real Madrid er på tredjeplass, ett poeng bak tabelltoeren.

Leganés klatret til sjetteplass på tabellen etter å ha slått tabelljumbo Málaga 2-0 søndag.

Cédric Bakambu scoret begge målene til Villarreal i 2-1-seieren mot Girona, mens kampen mellom Eibar og Deportivo La Coruna endte 0-0.