Watford med snuoperasjon mot Arsenal

Watford og Adrian Mariappa (høyre) snudde kampen mot Arsenal og Alexandre Lacazette. Foto: Steven Paston / PA via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Per Mertesacker så ut til å bli matchvinner for Arsenal med et sjeldent mål, men Watford kom tilbake og vant 2-1 i Premier League lørdag.

Kaptein Per Mertesacker scoret sitt første Premier League-mål på 1400 dager. Sist gang den høyreiste tyskeren scoret var mot Manchester City i desember 2013.

Men kapteinen ble ikke matchvinner. Troy Deeney utlignet fra straffemerket etter 72 minutter, mens Tom Cleverley ordnet seier på overtid.

Arsenal ble forbigått på tabellen av Watford, som med trepoengeren tok over fjerdeplassen med 15 poeng. Arsène Wengers menn er to poeng bak.

Sluttspurt

Første omgang på Vicarage Road åpnet stille og rolig, og ingen av lagene maktet å komme til sjanser. Utover og mot slutten av omgangen satte imidlertid Arsenal opp tempoet, og til slutt kom også målet.

Et hjørnespark fra Granit Xhaka fant Mertesacker, som stanget ballen i nota etter å ha løpt seg fri inne i feltet etter 39 minutter. Gjestene kunne ha doblet like etter ved Hector Bellerin, men avslutningen endte til side for mål.

Danny Welbeck måtte gå av banen med skade etter 61 minutter for Arsenal. Engelskmannen holdt seg til baksiden av låret og gikk rolig av banen etter en løpsduell.

Watford-press

Inn for Welbeck kom Mesut Özil, og Arsenals assist-konge forrige sesong viste raskt hva han er i stand til. To minutter etter å ha entret banen spilte han fri Alex Iwobi på venstre. Nigerianeren prøvde å bøye ballen i lengste alene med Heurelho Gomes, men keeperen fikk en viktig hånd på ballen.

Keeperen vartet opp med nok en god redning rett før 70 spilte minutter da Iwobi og Özil byttet roller, og da Watford kontret i angrepet etter skulle sjansemisbruket straffe seg for Arsenal.

Richarlison gikk ned i duell med Bellerin innenfor 16-meteren, og dommeren pekte på straffemerket. Troy Deeney var sikker fra elleve meter og utlignet til 1-1.

Watford presset etter utligningen, og etter 83 minutter smalt ballen i stolpen. Etienne Capoue skjøt via Mertesacker, før den gikk i stolpen og ut.

Det avgjørende målet kom på overtid. Deeney tvang Petr Cech til å gi en retur, og etter en ny avslutning via Mertesacker, havnet ballen hos Cleverley. Han var iskald og banket ballen i nettaket til 2-1.