Meny

Norske skistjerner reagerer på lønnskutt

Martin Johnsrud Sundby tjerner den kommende sesongen mindre penger på å vinne skirenn. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Martin Johnsrud Sundby og andre som vinner skirenn vil tjene mindre penger, etter at Det internasjonale skiforbundet reduserer pengepremiene til de beste.

Premiepengene for langrennsløperne skal kommende sesong fordeles på 20 i stedet for 10 løpere, både i enkeltrenn og sammenlagt i tourer, skriver NRK.

Fordelingen tas i hovedsak fra pengepremien til de to beste. I et vanlig verdenscuprenn reduseres vinnerpremien fra 121.000 til 81.000 kroner, mens det i Tour de Ski reduseres fra 729.000 kroner til 445.000 kroner

Endringen skjer fordi rundt 80 prosent av utøverne har svart at de ønsket en omfordeling der flere løpere fikk sin del av premiepotten, ifølge Åge Skinstad.

Les også: – Vi jobber med å bli mer ydmyke

Han er Norges representant i verdenscupkomiteen i Det internasjonale skiforbundet (FIS).

De norske løperne er derimot ikke imponert over endringen.

– Vi må vel være det eneste yrket i verden som har gått ned i lønn/premiepenger fra 1995 og fram til i dag, sier Martin Johnsrud Sundby, som står med to Tour de Ski-seirer.

Også Emil Iversen og Didrik Tønseth er imot, mens Petter Northug svarer med sarkasme.

– Jeg foreslår et betalingssystem inn til FIS der førsteplass betaler minst og sisteplass betaler mest. Sånn sett blir man straffet for å gå sakte og må krige for å unngå for stor innbetaling til FIS, sier han.

Eirik Brandsdal sier han ikke har noen sterke meninger, men at han ikke synes det gjør noe at pengene deles blant flere.

Les også: Går mot store utskiftninger i langrenn

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært