Meny

– Tottenham må matche Kanes ambisjoner

Harry Kane nyter stor suksess i Tottenham. Foto: Petros Karadjias / AP
Harry Kane nyter stor suksess i Tottenham. Foto: Petros Karadjias / AP
Harry Kane blir bare værende i Tottenham om London-klubben virkelig satser i jakten på de store trofeene, mener tidligere Spurs-spiller Darren Anderton.

Det siste tiåret har Tottenham vist vilje til å selge sine beste stjernespillere. Gareth Bale, Luka Modric, Dimitar Berbatov og Michael Carrick ble til sammen solgt for nærmere 1,6 milliarder kroner.

I dagens marked vil trolig målmaskinen Kane koste mer enn hele det beløpet. Anderton tror Kane er typen til å bli værende, også når det tikker inn fristende tilbud fra større klubber. Han mener det vil være opp til Tottenham om 24-åringen blir i Nord-London.

– Måten han spiller og oppfører seg på viser at han er fornøyd med hvor han befinner seg. Jeg håper ikke han glemmer det. Jeg tror han ønsker å fullføre reisen med Tottenham. Han ønsker å spille på det nye stadionet. I tillegg vil han være en del av Tottenham-laget som vinner ligaen.

– Men klubben må være med og bidra til det. Hvis det kommer inn et tilbud, fra for eksempel Real Madrid, så vil det være opp til Spurs å avslå det. Hvis du tenker på alderen, talentet og hvordan han er som spiller, så må han være verdt 150 millioner pund, kanskje til og med 200.

Kane har scoret totalt elleve mål for Tottenham hittil i høst. Seks av dem har kommet i serien, mens de fem resterende har han scoret i mesterligaen. Engelskmannen har vært toppscorer i de to foregående Premier League-sesongene.

Anderton mener Kane bør bli England-kaptein på permanent basis.

– Han er fortsatt ung, men jeg tror spillerne ser opp til ham. Han ville vært et bra valg.

Populært