Meny

Casper Ruud om sin første seniorsesong: – Det har vært tøft

Tennisspilleren Casper Ruud (18) forteller om det høye nivået blant de beste tennisspillerne i verden. Her her han på toppen av Holmenkollen i forbindelse med et pressemøte tirsdag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Casper Ruud (18) er snart ferdig med sin første sesong som senior. Han innrømmer at det har vært tøft, og at nivået ute i tennisverdenen er ekstremt høyt.

Ruud, som for tiden er ranket som nummer 137 i verden, møtte norsk presse på toppen av selve Holmenkollen tirsdag.

– Det er klart at det har vært tøft. Det er et ekstremt høyt nivå. Alle innenfor de 250-300 beste i verden er veldig gode spillere, og det er små marginer som skiller de aller beste. Man må ha marginene litt på sin side i tillegg til å være ekstremt god, sier Casper Ruud til NTB.

18-åringen fra Snarøya ville likevel ikke byttet ut tenniskofferten med skolesekken.

– Jeg synes det har vært gøy og utfordrende på mange måter. Det har vært en opplevelse å få reise rundt om i hele verden som 18-åring. Jeg kan egentlig ikke klage kontra kompisene mine, som sitter hjemme på skolebenken. Det har vært veldig mye moro.

Gyllen grense

– Du har vel et mål om å komme opp blant topp 100?

– Selvfølgelig er det første målet å komme blant de 100 beste, som er en slags gyllen grense. Men jeg har på en måte tenkt at man ikke må tenke altfor mye på det. Da risikerer man bare å havne i en situasjon hvor man kan bli nervøs. Er du god nok, så får du det til. Da kommer resultatene, men om det skjer i neste uke eller om to år vet man jo ikke. Forhåpentligvis så blir det bra til slutt, sier Ruud.

Neste oppgave for ham er Stockholm Open og søndagens kvalifisering. Så tar han turen til Sør-Amerika og tre challenger-turneringer i Lima (Peru), Guayaquil (Ecuador) og Montevideo (Uruguay).

Casper Ruud, Malene Helgø og Astrid Brune Olsen spiller tennis på toppen av Holmenkollen under et pressemøte i forbindelse med tennisturneringen Norwegian Open 2017. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– De turneringene blir avslutningen på sesongen. Jeg satser på at det skal gå bra.

Under trener Pedro Ricos ledelse har Ruud fått noen gode treningsøkter på hjemmebane. Dermed skal overskuddet, og forhåpentligvis storspillet, komme.

– Jeg har vært hjemme og trent meg opp for å ha en god avslutning på sesongen slik at jeg kan vare hele veien ut i motsetning til noen av de andre, som kanskje er litt slitne og lei mot slutten av sesongen, sier Ruud.

Ikke noe galt fatt

I sommer slet Ruud med svimmelhet under to turneringer i kraftig varme. I ettertid tok han blodprøver, men de viste ingen tegn til sykdom.

– Det var positive tilbakemeldinger på de prøvene jeg tok. Det var ikke noe galt med dem, så det er bare å bli bedre på det ernæringsmessige.

– Jeg har vært og snakket med Olympiatoppen om ernæring og spising og slikt. De er ikke så gode på tennis der oppe, men de skjønner at det er på tide å hjelpe litt andre idretter som ofte er litt ensomme. De er flinke og har kommet med gode råd. Jeg føler jeg har hatt nytte av det de siste ukene, sier Casper Ruud.

På tampen av sesongen gjester den norske tennisyndlingen turneringen Norwegian Open i Oslo fra 11.–18. november. Da skal han for første gang på seniornivå møte Victor Durasovic i en showkamp.

– Jeg har vel ikke møtt ham siden jeg var 14 år, og da var han best. Det skal bli spennende å møte ham igjen, sier Ruud.

Populært