Meny

Jansrud: – Henrik blir en ressurs

Henrik Kristoffersen er tilbake på landslaget sammen med blant andre Aksel Lund Svindal. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Landslagskollegaene ønsker Henrik Kristoffersen velkommen tilbake på laget og hevder det ikke er noe ondt blod dem imellom.

Kristoffersen havnet i konflikt med Norges Skiforbund forrige sesong. Rælingen-gutten ønsket å inngå en personlig sponsoravtale med den østerrikske energidrikkprodusenten Red Bull, men fikk nei fordi denne ville være i konflikt med en av skiforbundets sponsorer.

Konflikten førte til at Kristoffersen droppet slalåmåpningen i finske Levi, og siden har saken blant annet vært oppe i rettssystemet. I desember i fjor tapte Kristoffersen i Oslo tingrett. I juli valgte så 23-åringen å undertegne en ny forbundsavtale, men han ble likevel ilagt treningskarantene med landslaget fram til 1. oktober.

Nylig var han tilbake på sin første samling etter den betente konflikten.

– Jeg ble veldig godt mottatt, sier Kristoffersen til NTB.

Han er ikke spesielt snakkesalig om det kapittelet som nå ligger bak ham, men er tydelig på at han det ikke blir noe problem å returnere til landslagsmiljøet.

– Det kommer til å gå veldig fint. Det kommer til å bli helt normalt, smiler romerikingen.

Bakgrunn: Kristoffersen nektes å trene med landslaget

Ressurs

Da 24-åringen gjorde «landslagscomeback» på Geilo nylig deltok ikke Kjetil Jansrud og resten av fartslaget. Jansrud er imidlertid klar på at han ønsker Kristoffersen velkommen tilbake i gjengen.

– Ut fra det de andre gutta sier, gikk det veldig bra på Geilo. I tillegg er det veldig viktig å kommunisere at den lille landslagspausen han har fått i hovedsak er administrativ fra skiforbundets side som følge av brudd på sponsorreglementet og sånne ting. Det er veldig enkelt å forholde seg til, sier han til NTB.

– Nå er han tilbake, og for oss er det en ressurs. Spesielt en sportslig ressurs for laget, for teknikerne og for oss andre også. Han er verdens beste, og det er en sparringspartner alle vil ha. Det er bra han er tilbake, tilføyer Jansrud.

– Det er ikke noe ondt blod mellom dere utøverne?

– Nei, på ingen måte. Vi er veldig stolte av kulturen i alpinmiljøet, og der skal alle med. Ferdig med det, svarer Jansrud.

Bakgrunn: Henrik Kristoffersen har signert utøveravtale med Norges Skiforbund

Blanke ark

Alexander Aamodt Kilde stiller seg gjerne bak det landslagskollegaen sier. Han håper det siste årets begivenheter har vært gitt erfaringer som kan brukes i framtida.

– Jeg tror det blir greit å starte med blanke ark, være voksne i hele situasjonen og lære av dette. Nå skal vi bruke hverandre som treningskompiser, sier han til NTB.

25-åringen tror det blir verdifullt å ha Kristoffersen tilbake.

– Han har ferdigheter som de færreste har. Det at vi andre kan få glede av det, er veldig bra, sier Aamodt Kilde.

Hovedpersonen selv har nå fokus på det sportslige som venter i den kommende OL-sesongen. Den tradisjonsrike sesongåpningen i Sölden er bare noen uker unna.

– Det nærmer seg altfor mye. Jeg begynner å bli skikkelig nervøs. Sånn er det før hver sesong. Jeg prøver å tenke minst mulig på det akkurat nå og ta dag for dag, smiler Henrik Kristoffersen.

Søndag 29. oktober er det duket for storslalåmpremiere i Sölden.

Bakgrunn:

Kristoffersen fikk avslag i retten

Kristoffersen fyrer løs mot skiforbundet

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært