Meny

Skadesmeller for Premier League-toppene

Tysklands Shkodran Mustafi vrir seg i smerte søndag. Foto: Michael Probst / AP

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Landslagspause betyr skadefrykt hos managerne i Europas fotballigaer. De dårlige nyhetene har stått i kø for storklubbene i Premier League de siste dagene.

Kommende helg ruller ligafotballen igjen over hele Europa etter halvannen uke med landskamper. I dagene som kommer er det vareopptelling i klubbene. Flere steder er det ingen hyggelig øvelse.

Manchester United har innledet Premie League-sesongen forrykende, men de siste dagene har manager Jose Mourinho fått flere tilbakeslag. Marouane Fellaini har vikariert på Uniteds midtbane med bravur i Paul Pogbas skadefravær, men lørdag pådro belgieren seg en leddbåndsskade, og han er trolig ute i mange uker.

Måltyven Romelu Lukaku sto i tillegg over begge Belgias landskamper på grunn av en ankelskade, og midtstopper Phil Jones måtte trekke seg fra den engelske troppen på grunn av skade.

I helgen kom det i tillegg meldinger om at nevnte Pogba fort kan være ute til nyttår.

Årets spiller

Den slags nyheter blir naturlig nok ikke ønsket velkommen i forkant av helgens storkamp borte mot Liverpool. Trøsten er at Mourinho ikke er alene om å ha hodebry.

Lørdag måtte også Chelsea-manager Antonio Conte bokføre det som kan være et tungt tilbakeslag. Midtbanespiller N'Golo Kanté hinket av banen for Frankrike med det som kunne ligne en lei lårstrekk.

Kanté ble kåret til årets spiller da London-klubben vant Premier League sist sesong, og samme mann var en nøkkelspiller da Leicester gjorde det samme året før. Nå kan også han stå foran et betydelig avbrekk.

I siste ligakamp før landslagspausen fikk Chelsea i tillegg måltyven Álvaro Morata skadd. Spanjolen pådro seg en lårstrekk som det fort kan ta uker å lege.

Arsenal-smell

Søndag kveld var det Arsenal-manager Arsène Wengers tur til å riste oppgitt på hodet. Da måtte midtstopper Shkodran Mustafi hjelpes av banen i Tysklands VM-kvalifiseringsmøte med Aserbajdsjan.

Forsvarsspilleren hadde store smerter, og etter kampen mer enn antydet landslagssjef Joachim Löw at Mustafi trolig må belage seg på en lang skadepause.

– Det ser ikke bra ut. Det virker som han har pådratt seg en leddbåndsskade. Vi avventer den endelige diagnosen, men det ser ut til at han blir borte i noen kamper, sa han.

Fabian Delph startet storkampen mot Chelsea på Manchester Citys venstreback i langtidsskadde Benjamin Mendys fravær. I landslagspausen endte også han med en lårstrekk. Dermed tynnes det ut blant Citys alternativer i den posisjonen.

Premier League-lederen har i tillegg storscorer Sergio Aguero ute med ribbeinsskade etter at han var involvert i en bilulykke nylig. Det spekuleres i at argentineren først er tilbake i november.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært