Meny

Islands landslagssjef: – Vi skal ikke undervurdere Kosovo

Islands landslagstrener i fotball Heimir Hallgrímsson undervurderer ikke Kosovo før nøkkelkampen som kan sende Island til neste års fotball-VM. Foto: Str / AP

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med seier mot Kosovo mandag kan Island sikre seg en plass i neste års fotball-VM. Men flere kjente fjes fra Eliteserien kan ødelegge den Islandske VM-drømmen.

– Island vil ikke undervurdere Kosovo, sier Islands landslagssjef Heimir Hallgrímsson før nøkkelkampen som kan sende landet direkte til VM i Russland neste år.

Island tok fredag en imponerende 3–0 seier borte mot Tyrkia og kan sikre seg en VM-billett med seier i Reykjavik mandag. Det vil i så fall bety at Island tar seg til sitt aller første verdensmesterskap i fotball.

Kosovo ligger sist i gruppa, og har kun tatt ett poeng på ni kamper. Men laget har kvaliteter, sier Hallgrimsson til den islandske avisen Morgunbladid.

– I de tre siste kampene har de vist hvor langt de har kommet. De har spilte gode kamper, og vi kommer ikke til å undervurdere dem, sier landslagstreneren.

Islands kaptein Aron Einar Gunnarsson sier de skal gi alt for å vinne.

– Og hvis det holder er det fantastisk. Vi ønsker å avslutte med tre poeng, sier Gunnarsson.

Med seier er VM-billetten sikret. Med uavgjort kan de fort bli nummer to. Kun tre poeng bak Island lurer Ukraina og Kroatia som møter hverandre i siste kamp. Og vinner ett av lagene mens Island avgir poeng ryker den islandske gruppeseieren. Da blir de nummer to og må trolig spille playoffkamp. Uavgjort kan holde dersom Ukraina og Kroatia gjør det samme.

Men flere navn vi forbinder med den norske eliteserien kan ødelegge den islandske VM-drømmen. Med for Kosovo er Bersant Celina som valgte å spille for Kosovo i stedet for Norge. Det samme gjelder Valon Berisha, som også er med i troppen. Også Odd-spiller Elbasan Rashani og Sandefjord-spiss Flamur Kastrati kan også være med å ødelegge for gutta fra Sagaøya.

Populært