Hareide: – Vi må vise en annen standard i omspillet

Danmark vant søndag 1–0 mot Romania. Danmark ble nummer to i gruppa og må ut i playoffkamp for å ta seg til VM. Foto: Jens Dresling/Ritzau Foto via AP/NTB scanpix. Foto: Jens Dresling / AP

Danmark spilte søndag 1-1 mot Romania, og ble nummer to i sin VM-kvalifiseringsgruppe. Dermed må Åge Hareides menn ut i omspill i november.

Danmark hadde seieren i lomma, men rotet bort tre poeng mot Romania. Det hadde uansett ingen betydning så lenge gruppeleder Polen slo Montenegro 4-2 i sin siste kamp.

– Vi må vise en annen standard i playoffkampene, sier danskenes landslagstrener Åge Hareide til Ritzau.

Han sier han er glad for å komme til omspill, men at han ergrer seg over måten Danmark ga fra seg seieren.

– Vi gjør en amatørfeil da Romania scoret. Romania scoret med ti mann, og det er jeg ikke fornøyd med.

– Kjempefeil

Det er snart to år siden Nicklas Bendtner sist startet for det danske landslaget. Søndag fikk Rosenborg-spilleren tillit fra start og sørget for at Danmark fikk straffe halvtimen før slutt.

Straffen satte Christian Eriksen i mål, og de rødehvite tok ledelsen i Parken.

RBK-spiller Bendtner scoret også selv i det 37. minutt, men scoringen ble avblåst for offside. Ut fra TV-bildene var det vanskelig å se om dommeren gjorde rett da han annullerte scoringen. Åge Hareide var derimot klar på at scoringen burde ha blitt godkjent.

– Det var en kjempefeil. Det var synd, sa nordmannen.

Den danske spissen ble byttet ut etter 70 minutter og fikk trampeklapp fra 36.000 fornøyde dansker på tribunen. Etter at Bendtner gikk ut ble Romania ble redusert til ti mann, men scoret likevel rett før slutt. Dermed måtte danskene nøye seg med ett poeng.

Spenning

Kampen mot Romania så egentlig ikke ut til å være spennende i mer enn drøye fem minutter. Danmark kunne bli gruppevinnere og ta seg direkte til VM dersom Polen tapte sin kamp mot Montenegro.

Det håpet begynte å svinne allerede etter seks minutter, og så ut til å være helt borte da Polen økte til 2-0 etter et kvarter.

Kanskje øynet Hareide et lite lys i tunnelen da Montenegro reduserte tolv minutter før slutt, og kanskje ble nordmannen ekstra spent da det så ble 2-2 sju minutter før full tid. På det tidspunktet var Danmark bare ett Montenegro-mål unna VM.

Rødt kort

Men på tre minutter sørget Robert Lewandowski for 3-2 og et selvmål for 4-2 og dermed vant Polen 4-2 og topper gruppe E.

Dermed forsvant Danmarks drøm om å bli gruppevinner, og to minutter før full tid i Parken forsvant også den danske seieren. Ciprian Deac dunket ballen via Simon Kjær og i mål.

I den tredje kampen i gruppe E ble det 1-1 mellom Kashakstan og Armenia. Manchester United-profilen Henrikh Mkhitaryan ga Armenia ledelsen etter 26 minutters spill, men en halv time før slutt utlignet hjemmelaget.

Dermed vant Polen gruppe E med 25 poeng og er klare for VM i Russland. Danmark ble nummer to med 20 poeng og må ut i omspillskamper.

Hvem Danmark møter i omspill blir trukket 17. oktober.