Brutalt møte med mesterligaen for Vipers

Vipers-trener Kenneth Gabrielsen måtte bokføre tap søndag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Vipers-trener Kenneth Gabrielsen måtte bokføre tap søndag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Vipers Kristiansand åpnet sterkt og ledet 4–1 i mesterligadebuten mot det franske storlaget Metz, men det holdt ikke inn. Til slutt ble det 22-30-tap søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi henger med lenge, men så blir vi unøyaktige og ikke tøffe nok. Det kostet oss mange krefter og mål, sa Katrine Lunde til Fædrelandsvennen etter kampen.

Vipers har knust all motstand i høst i den hjemlige serien, men hadde aldri spilt mesterligahåndball før bortemøtet med Metz.

Laget leder den franske serien, har spilt 18 sesonger på rad i mesterligaen og kom til kvartfinale i fjor.

Men Vipers lot seg ikke skremme og viste ingen tegn til nerver fra start. Jeanette Kristiansen banket inn to mål og Katrine Lunde storspilte i mål.

Dermed kunne Vipers gå opp til 4–1 etter at ti minutter var spilt.

Seks målløse minutt

Storspillet skulle ikke vare og hjemmelaget kom mer og mer inn i kampen utover i omgangen, Etter 18 minutter var Metz for første gang i ledelsen med 8–7.

Så kom veteranen som egentlig hadde lagt opp, Kristine Lunde Borgersen, på banen, scoret tre kjappe og holdt sørlendingene inne i kampen. Etter flere angrepsfeil, tre utvisninger og passivt forsvarsspill fikk likevel Metz gå til pause med tomålsledelse 14–12.

Starten av andre omgang skulle bli avgjørende. Seks minutter uten Vipers-mål førte plutselig Metz opp i en seksmålsledelse.

Skytterbom

Vipers fikk aldri i gang storskytterne Linn Jørum Sulland og Emilie Hegh-Arntzen, og sørlendingene var ikke i nærheten av å ta poeng fra langt mer erfarne Metz.

Til slutt endte mesterligadebuten med stortap med sifrene 30–22.

– Jeg ble ikke skremt, men Metz var veldig gode. Jeg er veldig skuffet over slik vi opptrer, sa keeper Lunde.

Buducnost slo tyske Bietigheim 32–24 i den andre kampen i gruppen. Neste lørdag venter Buducnost fra Montenegro hjemme i Kristiansand.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært