Hareide ikke redd for karantener

<p>Åge Hareide (midten) håper Christian Eriksen (t.h.) unngår gult kort mot Romania i Parken tirsdag. Foto: îlafur Steinar Gestsson / NTB scanpix</p><p></p>
Åge Hareide (midten) håper Christian Eriksen (t.h.) unngår gult kort mot Romania i Parken tirsdag. Foto: îlafur Steinar Gestsson / NTB scanpix

Sju landslagsspillere risikerer å måtte stå over første kamp med karantene hvis Danmark når toeromspill til VM. Åge Hareide vil likevel ikke legge bånd på dem.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Danmark tok en viktig 1-0-seier borte mot Montenegro torsdag, noe som gjør at Hareide og co. ligger på annenplass bak Polen i VM-kvalifiseringens gruppe E før siste kamp. Den går mot Romania i København tirsdag.

Før oppgjøret har danskene flere spillere i faresonen med tanke på karantene. Henrik Dalsgaard, Andreas Cornelius, Thomas Delaney, Yussuf Poulsen, Viktor Fischer, Christian Eriksen og Kasper Schmeichel kommer til å miste en eventuell første omspillskamp hvis de får gult kort mot rumenerne i København.

– Jeg er redd for å legge bånd på spillerne, hvis vi tenker i de baner. Vi må heller tenke at vi har gode erstattere tilgjengelig, hvis det skulle vise seg at vi mister folk. Tenker vi på en annen måte enn det, så frykter jeg at det kan slå tilbake på oss, sier landslagssjef Hareide.

Han innrømmer at det vil være ugunstig med karantene på Tottenham-stjernen Eriksen.

– Men det er større risiko for at Delaney får gult kort. Eriksen er normalt den som blir sparket på (av motspillerne), poengterer Hareide.

De åtte beste toerne i den europeiske VM-kvaliken går til omspill. Gruppe E ledes av Polen, tre poeng foran Danmark. Montenegro, som møter Polen borte tirsdag, er treer i gruppen, tre poeng bak danskene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden