Lagerbäck vil ikke kaste ut miniputtene

Lars Lagerbäck vil ha alle med i EM- og VM-kvalifiseringene. «Solidaritet», sier landslagssjefen.
Lars Lagerbäck vil ha alle med i EM- og VM-kvalifiseringene. «Solidaritet», sier landslagssjefen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

San Marino har aldri vunnet en kvalifiseringskamp, men landslagssjef Lars Lagerbäck forsvarer den lille republikkens plass i jakten på sluttspill.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Ja, jeg mener definitivt at de skal få være med. Jeg tror veldig på at ordet solidaritet er viktig, og mener at de absolutt skal få være med, sier Lagerbäck.

Svensken har selv vunnet både 5-0 og 6-0 mot den lille enklaven i Italia, en halvtimes biltur fra Rimini.

Lagerbäck har selv tatt Island til EM-sluttspill, men tror det blir vanskelig å gjøre all verdens med San Marino, nummer 204 på FIFA-rankingen.

– Om vi analyserer San Marino, så kjenner jeg dem ikke så godt. Men når man ser på landslagene, spesielt vi som kommer fra mindre land, så er klubbnivå en faktor man må se på. Og deres klubbnivå er ikke veldig høy. Jeg pleier å snakke om realistiske sjanser til å vinne fotballkamper, og den prosentsatsen er veldig liten for de aller minste landene å gå til sluttspill, sier landslagssjefen.

Norge-kaptein Stefan Johansen forsvarer også San Marino, som består av amatørspillere, sin rett til å være med i kvalikene.

– Alle må få en sjanse. Jeg synes ikke det er noe i veien med at de får være med, men vi har en jobb å gjøre her nede. Vi må konsentrere oss om at det var et par steg tilbake mot Tyskland etter at jeg følte vi var på gang mot noe positivt. Nå får vi forhåpentlig to seirer, og så får vi en samling også neste måned, som vi skal bygge videre på. Vi skal ikke fokusere på dem (San Marino), men oss, sier Fulham-spilleren.

San Marino har vunnet 1 av 145 landskamper. Seieren kom mot Liechtenstein, en annen miniputt, i en treningskamp i 2004. I VM-kvalifiseringen har San Marino bare klart to uavgjort på 64 forsøk.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært