Meny

Dansk kvinnetrener: – Katastrofe om avtale ikke snart er i boks

Pernille Harder og de andre danske landslagsspillerne er ennå ikke enige med forbundet om en ny avtale. Landslagssjef Søren Randa-Boldt mener det er en katastrofe om det ikke blir enighet før neste samling. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søren Randa-Boldt fikk en halv time med Danmarks kvinnelandslag før første VM-kvalifiseringskamp. Han er klar på at det ikke er nok mot Sverige.

Det er fortsatt ikke oppnådd enighet om en ny avtale for kvinnelandslagets spillere, som streiket i oppkjøringen til kampen mot Ungarn forrige måned. Rett før kampen ble partene enige om en midlertidig løsning, og Randa-Boldt fikk en halv time på treningsfeltet før EM-sølvvinnerne slo Ungarn 6-1.

Tirsdag tok han ut 18 spillere til bortekampen mot Sverige 20. oktober, som kan bli svært avgjørende for danskenes eventuelle deltakelse i neste VM-sluttspill.

Vet ingenting

– Jeg vet ikke hvor langt de er kommet i forhandlingene. Jeg holdes ikke orientert. De holder kortene tett til brystet, sier Randa-Boldt om samtalene mellom forbundet og spillerne.

– Jeg tror og håper at vi unngår situasjonen vi hadde før kampen i Ungarn. Jeg håper alle har lært av det. Det er en katastrofe dersom dette går ut over det sportslige. Det må bare ikke skje.

Han håper å ha spillerne disponible på treningsfeltet fra 16. oktober.

– Ja, det gjør jeg. Ellers får vi en «røvfuld» i Sverige.

Frustrert

Han arvet laget fra Nils Nielsen etter EM-sølvet i Nederland og har så langt hatt en frustrerende jobb. På første samling sto han uten spillere i dag etter dag.

– Det var sinnssykt. Flere ganger trodde jeg at spillerne ville møte til trening, men slik ble det ikke. Så måtte jeg hele tiden skjære ned på det planlagte, inntil det ikke var noe igjen, sier han.

Alle i troppen som ble uttatt tirsdag var også med i Ungarn.

– Det er gode spillere, og de har fått smak på mer etter den store opplevelsen de hadde i Nederland. VM i Frankrike blir enda større. Det er spillerne som har mest å tape, sier Randa-Boldt.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært