Meny

Bendtner ser fram til «ultraviktig» kamp for landslaget

Nicklas Bendtner håper Danmark kan ta ett steg nærmere VM-sluttspill mot Montenegro. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nicklas Bendtner lader opp til Danmarks utrolig viktige kamp mot Montenegro i VM-kvalifiseringen. Rosenborg-spissen er klar på at seier vil bety utrolig mye.

Polen topper gruppe E med sine 19 poeng, tre poeng foran Montenegro og Danmark. Vinneren går til VM, mens de åtte beste toerne i den europeiske VM-kvalifiseringen går til omspill. Dermed står mye på spill for Åge Hareide og hans menn når Danmark gjester Podgorica torsdag.

– Jeg gleder meg til å komme tilbake på samling. Kampen mot Montenegro er ultraviktig. Vinner vi den, så er vi i en fantastisk situasjon. Med seier mot Montenegro vil vi ha en god mulighet mot Romania på hjemmebane (søndag), sier Bendtner til NTB.

Trenger flaks

– Med en god porsjon flaks kan vi vinne puljen til slutt, fortsetter han, og legger til at han håper Armenia klarer et resultat hjemme mot Polen torsdag.

Den tidligere Arsenal- og Wolfsburg-spissen har funnet målformen for RBK i det siste, men i søndagens toppoppgjør mot Sarpsborg (1–1) ble det ikke nettsus. Rosenborg kan uansett si seg greit fornøyd. Laget topper Eliteserien ni poeng foran sarpingene.

– Det viktigste for oss var ikke å tape kampen. Det var mange tunge bein å jobbe med. Sarpsborg scoret et litt heldig mål, men alt i alt var det en grei aften, sier Bendtner om oppgjøret på Lerkendal.

Lysketrøbbel

29-åringen sliter litt med en skade, men forsikrer at det ikke dreier seg om noe alvorlig.

– Jeg hadde litt vondt i lysken de siste ti-tjue minuttene mot Sarpsborg, men jeg skal få behandling for det. Det skal gå greit, sier RBK-spissen.

Han vil ikke gå med på at Rosenborg allerede har sikret seriegullet.

– Nei, det er stadig en del kamper (seks) igjen å spille i serien. Vi skal ta alle seriøst, sa Bendtner.

Neste seriekamp for Bendtner og Rosenborg er borte mot Tromsø etter landslagspausen. Matchen på Alfheim spilles 14. oktober.

Populært