Meny

Messi-show for tomme tribuner etter bråk

Barcelonas Lionel Messi (venstre) herjet mot Las Palmas for tomme tribuner søndag. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lionel Messi scoret to mål og slo en målgivende pasning da Barcelona vant 3-0 mot Las Palmas i La Liga for tomme tribuner som følge av opptøyene i byen.

Barcelona bekreftet i en uttalelse lagt ut på Twitter ikke lenge før kampstart at oppgjøret skulle spilles uten tilskuere. Klubben ønsket å avlyse kampen, men La Liga ville ikke godkjenne det og truet med poengtrekk.

Det er uroligheter i byen som følge av folkeavstemningen om katalansk uavhengighet. Politi prøvde å forhindre avstemningen.

– Vi fordømmer det som skjedde i Catalonia i dag for å hindre borgere å benytte sin rett til ytringsfrihet, heter det i en uttalelse fra klubben.

– Vi spilte for stengte porter så alle kan se at vi protesterer, sa klubbpresident Josep Maria Bartomeu.

Barcelona-forsvarer Gerard Piqué gråt etter kampen.

– Dette var den verste opplevelsen i mitt liv som profesjonell fotballspiller, sa han.

Messi-show

Lionel Messi var involvert i samtlige scoringer da Barcelona tok tre poeng på et tomt Camp Nou. Etter søndagens seriekamp har han scoret 11 mål så langt denne sesongen.

Etter en målløs første omgang serverte Messi først Sergio Busquets, som gjorde 1-0, før han selv la på til 2-0 og 3-0 med sju minutters mellomrom etter velkjent Barcelona-spill.

Barcelona er fortsatt perfekt i La Liga med sju seirer. Las Palmas faller nærmere nedrykksstreken etter en poengfangst på seks på sju kamper.

Opprør

Tidligere søndag ble det klart at all annen fotball i Catalonia var innstilt på grunn av urolighetene. Det var lange køer utenfor Camp Nou da beskjeden om tomme tribuner kom en halv time før kampstart.

Barcelona forsikret at alle med billett vil få pengene tilbake.

En gruppe tilhengere hadde varslet at de aktet å storme banen i protest mot det som skjedde ved valglokalene.

Minst 760 personer ble skadd da spansk politi aksjonerte for å stanse folkeavstemningen i Catalonia. Mange er brakt til sykehus.

Flere ble skadd da spansk opprørspoliti brukte gummikuler og køller mot demonstranter da det ble aksjonert mot en rekke valglokaler.

Populært