Sykkelpresidenten fikk hjerteinfarkt av VM-stresset

<p>Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen fikk hjerteinfarkt i sommer. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix</p>
Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen fikk hjerteinfarkt i sommer. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Nå kan Harald Tiedemann Hansen puste lettet ut etter et storartet mesterskap i Bergen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et vellykket sykkel-VM i Bergen ble i går avsluttet med herrenes fellesstart. Det endte nesten med norsk gull. Slovakiske Peter Sagan var de få nødvendige centimeterne foran Alexander Kristoff, og dermed ble han historisk. Aldri før har en syklist vunnet VM-fellesstarten tre år på rad.

Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen er full av lovord etter sykkel-VM i Bergen. Han mener verdensmesterskapet ikke kunne blitt arrangert noe bedre.

– Jeg har hørt at Innsbruck, som skal arrangere neste års VM, vil få det hardt med å matche dette. Når det gjelder publikumsoppslutningen er jo dette helt vilt. Dette har gått utrolig smertefritt. Selv om Kristoff fikk sølvet, har Bergen-VM tatt gull, sa Tiedemann Hansen.

Les også: Trøblete sponsorjakt for sykkel-VM

– Jeg merket at noe var galt

Men oppladningen til mesterskapet var ikke optimal for sykkelpresidenten.

Stress førte nemlig til at sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen fikk hjerteinfarkt i sommer, skriver VG.

– Det var nok en smell som konsekvens av mye stress. Dette arbeidet (VM) har vært krevende. Det har vært mye stress, det er det ingen tvil om, sier presidenten i Norges Cykleforbund til avisen.

Han skjønte at noe var galt på en sykkeltur med gode venner i Telemark i juni.

– Pulsen var skyhøy, og jeg merket at et eller annet var galt. Jeg skjønte at jeg var nødt til å gi beskjed om at jeg måtte stoppe, sier 61-åringen, som ble sendt til sykehus. Jeg føler meg jo bra nå, men må innrømme at det var svært ubehagelig. Jeg skulle gjerne vært det foruten, sier Tiedemann Hansen om sitt andre hjerteinfarkt.

Flere hundre tusen tilskuere

Onsdag hadde folket, til tross for at det var en vanlig arbeidsdag, samlet seg i store horder opp de 3,4 kilometerne opp til Fløyen. På fellesstarten hadde hundre tusener samlet seg rundt den 19,1 kilometer lange rundløypa. Lørdag var anslaget rundt 100.000, og søndag var tallet minst det dobbelte. Bare i sentrumskjernen var det samlet over 100.000 tilskuere på proffenes ritt.

Publikum heier syklistene frem ved Bryggen i Bergen under fellesstarten for menn søndag. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Publikum heier syklistene frem ved Bryggen i Bergen under fellesstarten for menn søndag. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Det er mobiltelefonbruken som ga grunnlag for anslaget. Derfor var det en smilende sykkelpresident som NTB snakket med søndag ettermiddag.

– Jeg er utrolig stolt over arrangementet. Alle de tusen frivillige med utrolig vennlighet og publikum som har vært helt fantastiske, sa sykkelpresidenten.

Les også: Sykkel-VM får ikke fritak fra bompenger

Kan ende i underskudd

Utfordringen til sykkelpresidenten kommer imidlertid nå i etterkant når regningen skal gjøres opp. Det er ventet at mesterskapet ender opp med et underskudd.

Neste års sykkel-VM går i den østerrikske vintersportsbyen Innsbruck, mens i 2019 er det Yorkshire i England som står som arrangør.

TV 2 mistet TV-bildene

805.000 TV-seere satt klistret til TV-skjermen da Alexander Kristoff spurtet inn til VM-sølv på mennenes fellesstart i Bergen søndag.

Her slår Peter Sagan Alexander Kristoff i spurten. Foto: Jonathan Nackstrand / AFP Photo
Her slår Peter Sagan Alexander Kristoff i spurten. Foto: Jonathan Nackstrand / AFP Photo

I snitt fulgte 364.000 seere hele rittet på TV 2, melder TV-kanalen selv dagen derpå.

– VM har vært et eventyr. Åtte dager med stor idrett og om mulig enda større publikumssport. Vi er de fantastiske tilskuerne i Øygarden, Sund, Fjell, Askøy og Bergen en stor takk skyldig. De skapte magiske TV-bilder, sier TV 2s sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i en pressemelding.

TV-seerne ble riktignok snytt for bilder av to av de tre siste kilometerne av søndagens kraftprøve. Et strømbrudd førte til at TV 2 mistet kontakt med kameraene som fulgte feltet.

Kanalen måtte dermed støtte seg til de faste kameraene i innspurten.

Les også: Odd-Bjørn Hjelmeset ny idrettssjef i skiskytterforbundet

Personvernpolicy