Trumps NFL-kritikk møtes med stadig mer sinne

President Donald Trumps kritikk av amerikanske fotballspillere som kneler under nasjonalsangen, har utløst vrede blant utøverne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søndag satt, knelte eller hyttet rundt 200 NFL-spillere med neven i protest mot uttalelser presidenten har kommet med. For en uke siden var antallet bare seks spillere.

Det hele startet i fjor da den fargede San Francisco 49ers-spilleren Colin Kaepernick gikk ned på ett kne under nasjonalsangen. Bakgrunnen var særlig politiets behandling av minoriteter. Flere spillere i National Football League (NFL) fulgte opp, til presidentens store misbilligelse.

De fleste NFL-spillerne som viste hva de mener om Trumps utsagn, låste armer med sine lagkamerater. Noen sto oppreist, andre knelte i solidaritet. En håndfull lag holdt seg utenfor banen til etter at «The Star-Spangled Banner» hadde tonet ut, for ikke å involvere seg.

Les også: Trump: – Spark NFL-spillere som ikke respekterer nasjonalsangen

– Har ingenting med rase å gjøre

Da presidenten forberedte seg til å fly tilbake til Washington fra New Jersey, sa han at spillerne som protesterer, er veldig respektløse mot USA. Han oppfordret igjen klubbeierne til å stanse det han anser for å være upatriotisk opptreden i landets mest populære sport.

– Dette har ingenting med rase å gjøre. Dette har å gjøre med respekt for vårt land, sa Trump.

NFL og spillerne brukte søndagens nasjonalsang til å vise at de står samlet. En av Trumps største supportere i NFL, New England Patriots-eieren Robert Kraft, støtter kritikken og har sagt at han er dypt skuffet over presidenten.

Personvernpolicy