Ingen bedring å spore hos Aalesund

Trond Fredriksen og hans Aalesund har ikke vunnet en seriekamp siden 26. juni. Søndag ble det 0-1-tap mot Sogndal. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Aalesund er for alvor med i bunnstriden i Eliteserien. Det er nå 10 kamper siden forrige seier etter 0-1 hjemme mot Sogndal i Eliteserien søndag.

Ikke siden 26. juni, da laget slo Odd 5-1, har Aafk-supporterne kunnet juble for seier.

Siden den gang har laget tapt fem seriekamper og spilt tre uavgjort. Søndag kom et nytt tap da Sogndal stakk av med alle de tre poengene.

- Det er brutalt som faen, men det er virkeligheten og det må vi forholde oss til. Så får vi bare jobbe oss ut av det, sa Aafk-trener Trond Fredriksen til Eurosport etter kampslutt.

Schulze matchvinner

Han fikk se Eirik Schulze sette inn 1-0 for Sogndal etter 34 minutter da han dukket opp inne i boksen og headet inn scoringen etter glimrende forarbeid fra Gilbert Koomson.

Hjemmelaget slet med å skape det helt store, men etter 69 minutter fikk Vebjørn Hoff en eventyrlig mulighet til å utligne.

Han fikk ballen i beina etter et innlegg fra Jørgen Hatlehol, men avslutningen gikk like utenfor.

Sju kamper igjen

Mustafa Abdellaoue og Edwin Gyasi hadde også begge store muligheter til å utligne mot slutten. Hjemmelaget presset på i sluttminuttene for den viktige 1-1-scoringen, men Sogndal holdt unna og avanserte med seieren også forbi Aalesund på tabellen.

- Sogndal scoret først og vi slet med å produsere målsjanser. Det er sju kamper igjen og vi må tilbake på hesten igjen allerede i morgen, sa Fredriksen.

Eirik Bakkes mannskap ligger nå på 12.-plass med 26 poeng, mens Aalesund har ett poeng ned til Vålerenga på kvalifiseringsplass og kun tre poeng ned til Tromsø på nedrykksplass.