Haugesund avgjorde på overtid

Viking-spillere jubler etter 1–0 målet i eliteseriekampen i fotball mellom FK Haugesund og Viking på Haugesund stadion.
Viking-spillere jubler etter 1–0 målet i eliteseriekampen i fotball mellom FK Haugesund og Viking på Haugesund stadion. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Viking ledet lenge mot Haugesund, men to sene mål sørget for at seieren glapp for det nedrykkstruede Stavanger-laget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Haugesund er for alvor med i medaljekampen i Eliteserien etter en dramatisk seier hjemme mot Viking lørdag. Vegard Skjerve satte pannebrasken langt inn i overtiden og avgjorde til hjemmelagets fordel. Da var det bare gått 12 minutter siden Skjerve ga den målgivende pasningen til 1-1-målet til Alexander Stølås.

Viking-trener Ian Burchnall mente kampen burde ha blitt blåst av før Haugesund satte inn det avgjørende målet.

– Det var over overtid, så jeg er frustrert over det. Men vi må likevel forsvare oss skikkelig på dødballer, sa en skuffet Burchnall til NTB etter kampen.

Viking i ledelsen

Da lagene gikk til pause på Haugesund stadion hadde hjemmelaget hatt det spillemessige overtaket, men det var Viking som var i ledelsen etter scoring helt på tampen av omgangen.

Målet kom på overtid etter en kort corner som ble slått hardt inn i feltet. Alene foran mål sto Kristoffer Haugen som satte ballen i mål med pannebrasken. Det ga Stavangerlaget håp om tre viktige poeng i kampen mot nedrykk.

Men Viking har ledet og rotet bort seieren før, så Viking-fansen følte seg neppe trygge da lagene kom ut til annen omgang.

Haugesund satte inn presset, Viking forsvarte seg med hele laget på egen halvdel, og så ut til å ville forsvare seg til tre poeng.

– Vi ble kanskje liggende mer bak enn vi ønsket i annen omgang. Fram til de scoret hadde de ikke skapt stort mot oss, så vi var egentlig fornøyde med å ligge og forsvare oss. Men det første målet endrer dynamikken i spillet, sier Burchnall.

I jakten på utligning tok Haugesund tok ut Aleksandar Kovacevic og Sondre Tronstad, og sendte innpå Marko Cosic og Kristoffer Velde.

Da det nærmet seg ti minutter igjen så det ut som Viking kunne klare å holde unna, men som så mange ganger før denne sesongen holdt det ikke helt inn.

Med 12 minutter igjen å spille kom Alexander Stølås i full fart med ball på venstresiden, ladet børsa og feide kula opp i nettaket bak Viking-keeper Amund Wichne.

Avgjørelse på overtid

Dermed åpnet kampen seg opp og ingen av lagene så ut til å være tilfredse med ett poeng. Både Haugesund og Viking var flere ganger nære på før det var spilt 90 minutter, og avgjørelsen skulle ikke komme før det var spilt fire minutter med overtid i annen omgang.

Et hjørnespark Haugesund skrus inn foran mål av Kristoffer Velde. Vegard Skjerve kastet seg fram og headet inn 2–1 for vertene. Den målgivende pasningen kom fra innbytter Velde.

– Det var deilig, vi trengte den for å sette trykk på topplagene, sier Haugesund-trener, Eirik Horneland til NTB.

Nær nedrykk

Haugesunds mål gjør at nedrykk kan bli vanskelig å unngå for Viking. Det er åtte poeng opp til trygg grunn for Viking, og har i tillegg én kamp mer spilt en sine nedrykksrivaler.

– Inntil det er umulig å holde seg er det mulig, svarer Viking-treneren på spørsmål om hva de nå må gjøre for å unngå nedrykk.

Viking har ledet de fem siste kampene, men kun fått med seg ett poeng. Laget har mistet åtte poeng på overtid denne sesongen.

Haugesund har 36 poeng, noe som er ett poeng mindre enn Molde på fjerdeplass, og to poeng mindre enn Sarpsborg 08 på tredjeplass.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden