Sju gode hjelpere for Edvald og Alexander

De norske syklistene foran søndagens fellesstart. Fra venstre August Jensen, Vegard Stake Laengen, Truls Korsæth,Odd Christian Eiking, Edvald Boasson Hagen, Alexander Kristoff , landslagssjef Stig Kristiansen, Kristoffer Skjerping, Daniel Hoelgaard og Amund Grøndahl Jonsen.
De norske syklistene foran søndagens fellesstart. Fra venstre August Jensen, Vegard Stake Laengen, Truls Korsæth,Odd Christian Eiking, Edvald Boasson Hagen, Alexander Kristoff , landslagssjef Stig Kristiansen, Kristoffer Skjerping, Daniel Hoelgaard og Amund Grøndahl Jonsen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen er helt avhengig av de sju andre gode hjelperne for å lykkes under søndagens VM-fellesstart.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Akkurat som Espen Askeladd så vil man ikke lykkes uten at det er noen som gjør grovarbeidet med å hente vannflasker, passe på brudd, nærmest spise gråstein, og sørge for at stjernene får en mest mulig billig reise de 270 kilometerne, før det hele skal avgjøres.

August Jensen, Vegard Stake Laengen, Daniel Hoelgaard, Truls Korsæth, Amund Grøndahl Jansen og hjemmesyklistene Odd Christian Eiking og Kristoffer Skjerping skal alle sørge for at Boasson Hagen og Kristoff får en behagelig reise gjennom søndagens styrkeprøve.

Alle de norske vil derimot føle at de har den tiende mannen på laget i flerfoldige tusen som vil omkranse de 19,1 kilometerne som rundløypa er på inne i Bergen sentrum.

Norge i ryggen

– Jeg tror alle de ni norske syklistene vil føle at de har hele Norge i ryggen, ikke bare hordalendingene, sa bodøværingen August Jensen til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Jensen, sammen med Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff, var en viktig bidragsyter til å sikre Norge mange nok poeng til å ta seg inn blant topp ti i nasjonsrankingen. Det ga ni syklister på startstreken i mennenes eliteklasse søndag.

– Jeg klarte å få mange poeng i UCI-ritt, så jeg har bidratt til at Norge kan stille med ni mann. Da er det kult at jeg er en av dem som får sjansen. Hvis det blir spurt så er det ingen hemmelig taktikk at man må være langt framme, men hvordan vi løser det fram til da får vi ta internt. Så får man se hvordan vi løser det hele søndag, og om at det er det riktige, sa Jensen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi andre er hjelpere, for vi kan ikke være ni ledere på laget. Vi har to veldig gode kort å spille på og sju ryttere som vil gjøre alt for at de skal bruke minst mulig energi før de virkelig må.

Artikkelen fortsetter under annonsen

VM det største

– Men tanke på sikkerheten og velt og slik er det nok en fordel med oppholdsvær og sol. Hvis det skulle bli regn, så tror vi at vi nordmenn er godt vant med det også. Vår oppgave er å sikre at Alex og Edvald hele tiden er langt framme. Det koster en del å ligge bak på grunn av de mange svingene som gjør at det blir trekkspilleffekt i feltet, sa Jensen.

– VM og Tour de France er det store i sesongen, og når det i tillegg er VM på hjemmebane så vil jeg nok rangere VM som det største i år, kanskje også det største i karrieren, sa Vegard Stake Laengen.

Laengen liker å gå i brudd, men får neppe muligheten til det søndag. Han skal være en ren hjelperytter for enten Boasson Hagen eller Kristoff.

– Jeg er innstilt på å gjøre rollen som hjelperytter fullt ut. Så får det være opp til landslagssjefen hvem man skal jobbe mest for. Det blir først avgjort i det siste møtet lørdag kveld, sa askersyklisten.