Meny

Elyounoussis Qarabag sjanseløse mot Chelsea

Chelseas Davide Zappacosta (21) gjorde en kremscoring da han gjorde 2–0 for Chelsea mot Qarabag på Stamford Bridge. Det endte med en 6-0-seier. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Chelseas Davide Zappacosta (21) gjorde en kremscoring da han gjorde 2–0 for Chelsea mot Qarabag på Stamford Bridge. Det endte med en 6-0-seier. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Chelsea fikk en strålende start på mesterligaen da Tarik Elyounoussis Qarabag ble rundspilt etter alle kunstens regler med 6–0 tirsdag.

De regjerende Premier League-mesterne fra London var kjempefavoritter foran kampen og viste raskt hvorfor.

Allerede etter fem minutter var Pedro frampå og satte inn 1–0 på et strålende skudd fra 20 meter. Den målgivende pasningen kom fra brasilianeren Willian.

Tarik Elyounoussi, som kun fikk med seg det siste snaue kvarteret av kampen som innbytter, måtte fra benken se Chelsea-keeper Thibaut Courtois slå den målgivende pasningen til 2–0.

Vingbacken Davide Zappacosta fikk ballen fra sisteskansen på egen halvdel og løp over hele banen. Avslutningen som fulgte var fra øverste hylle. Fra over 25 meter og ute ved sidelinjen fyrte han løs og fikk se ballen suse inn ved nærmeste stolpe.

To ligaer

Qarabag, som slo ut Ståle Solbakkens FC København i mesterligakvalifiseringen, var mer eller mindre sjanseløse på Stamford Bridge og ble regelrett feid av banen.

Ti minutter etter sidebytte økte César Azpilicueta til 3–0 på en flott heading etter at Cesc Fàbregas hadde servert ballen med en utsidepasning.

Ydmykelsen stoppet ikke der. Nysigneringen Tiemoue Bakayoko fikk deretter ballen rett i beina fra en motstander inne i feltet og banket enkelt inn 4–0.

Michy Batshuayi økte til både 5–0 og 6-0, hvilket ga Antonio Conte en flott mesterligastart i styrtregnet i London.

– Det ble et flott resultat og vi fikk en mesterligastart som vi var ute etter. Jeg fikk se at spillerne ofret seg, hadde fokus og konsentrasjonen på topp helt fra start. Det var en flott opptreden fra spillerne, sa Conte til BT Sport.

– Det var mange positive saker fra oss. Davide Zappacosta spilte bra og Eden Hazard forsøkte å finne fram sitt beste. Det er viktig å gi spillere som Andreas Christiansen muligheten. De må forstå at jeg stoler på dem. Jeg har 17-18 seniorspillere i stallen, og de skal vite at de kan få en sjanse til å spille, fortsatt Conte.

Målløst i Roma

I den øvrige kampen i gruppe C tok Roma imot Atlético Madrid. Det oppgjøret endte på mirakuløst vis målløst til tross for at begge lag hadde flere kjempesjanser underveis.

Nærmest scoring var Roma før pause, men avslutningen ble reddet på streken av en Atletico Madrid-spiller.

Populært