OL-uro i langrennsleiren

Marit Bjørgen i Livigno tirsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Marit Bjørgen i Livigno tirsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den eksplosive stemningen rundt Nord-Korea er tema i langrennstoppen før OL. – Alle er ikke like bekvemme, sier landslagssjef Vidar Løfshus til NTB.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

OL vil foregå ikke mange milene i luftlinje fra Nord-Korea. For noen måneder siden reiste Aksel Lund Svindal spørsmålet mange ville ha svar på under en utøversamling der Politiets sikkerhetstjeneste holdt et foredrag.

Der ble ikke Nord-Korea nevnt med et ord.

Svindal spurte hvor trygt det ser ut til å være i området.

– Vi forholder oss til de rapportene som Olympiatoppen har fra PST (Politiets sikkerhetstjeneste) og sikkerhetsvurderingen gjennom Utenriksdepartementet.

– Men jeg er helt sikker på at ikke alle (i langrennslandslagene) føler seg så veldig bekvem. Jo mer det nærmer seg og jo større spenningen blir, så må vi i hvert fall ta det på alvor og snakke mer om det, sier Løfshus

Dette sier to profilerte løpere på damelandslaget til NTB om situasjonen:

– Man følger jo litt med på situasjonen på nettet, men ingen sender oss dit (Sør-Korea) hvis det er fare for krig. Vi er ganske sikre sånn sett, sier Marit Bjørgen.

– I utgangspunktet tenker jeg ikke på den politiske situasjonen der borte. vi har fått beskjed fra Olympiatoppen at det skal være trygt. Hvis det skulle være en liten mulighet for at det ikke er trygt, er jeg ganske sikker på at vi ikke blir sendt dit, sier Maiken Caspersen Falla.