Fotball: Uruguay og Argentina går for VM-sluttspillet i 2030

Lionel Messi får neppe med seg VM-sluttspillet om 12 år, men Argentina og Uruguay vil søke om mesterskapet i 2030. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB scanpix
Lionel Messi får neppe med seg VM-sluttspillet om 12 år, men Argentina og Uruguay vil søke om mesterskapet i 2030. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tidligere VM-vertene Uruguay og Argentina vil i neste uke offentliggjøre sin søknad om å få VM-sluttspillet i fotball i 2030.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den offisielle offentliggjøringen vil skje under en seremoni i neste uke ledet av statsoverhodene i de to landene, opplyste Uruguays president Tabare Vazquez mandag.

Seremonien finner sted i forbindelse med den argentinske presidenten Mauricio Macris besøk i Montevideo 30. august.

Dagen etter møter de to landenes landslag til kvalifiseringskamp for VM-sluttspillet i Russland neste år.

Uruguay hadde det første fotball-VM i 1930, mens Argentina var verter for VM-sluttspillet i 1978. Begge landene har vunnet VM to ganger hver, Uruguay i 1930 og 1950, mens Argentina vant i 1978 og 1986.

Det er håp om at Uruguay får feire at det er 100 år siden VM i fotball startet med å bli tildelt mesterskapet. Det er ventet størst konkurranse fra Asia og Kina trolig vil være blant søkerne.

Fotball-VM i 2022 skal gå i Qatar, mens en felles søknad fra USA og Mexico til VM i 2026 er favoritter til å få det mesterskapet i kamp med Marokko.