Hareide snuser på Bendtner

Nicklas Bendtner kan ha spilt seg inn i den danske landslagsvarmen igjen. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
Nicklas Bendtner kan ha spilt seg inn i den danske landslagsvarmen igjen. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Åge Hareide vil ser mer av Nicklas Bendtner. Han har satt Danmarks landslagsuttak på vent i noen dager for å få med seg Rosenborgs kamp mot Ajax.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter planen skulle Hareide presentere den danske troppen torsdag, men nå skjer det først over helgen. Romsdalingen vil se hva Bendtner kan utrette i bortemøtet med Ajax i europaligakvalifiseringen.

Bendtner har ikke spilt under Hareide. Hans siste kamp for Danmark kom i november 2015.

Med ni seriemål for RBK er 29-åringen på rett kurs igjen. Hareide var ringside og fikk med seg Bendtners perlemål i 2-1-seieren borte mot Molde lørdag.

– Nicklas er snart der han skal være, sier Hareide til Ekstra Bladet.

Bra besatt

Han kan ikke garantere at Bendtner får en plass i troppen til VM-kvalifiseringskampene mot Polen (h) og Armenia (b) i starten av september.

– Vi er sterkt besatt i de offensive posisjonene. Yussuf Poulsen, Kasper Dolberg, Nicolai Jørgensen, Andreas Cornelius og ikke minst Christian Eriksen, poengterer Hareide.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Eriksen har gjort det godt, men det er positivt med ekstra konkurranse. Derfor gleder jeg meg over Nicklas Bendtners form, legger han til.

Bakpå

Hareide sender sin assistent, Jon Dahl Tomasson, til Amsterdam for å se Rosenborgs tøffe bortekamp mot Ajax torsdag kveld.

– Jeg vil selv se returkampen i Norge i neste uke, opplyser han.

Hareides lag er på etterskudd i jakten på VM-billett. Danmark ligger på tredjeplass i gruppe E, seks poeng bak tetlaget Polen. Armenia er foran danskene på bedre målforskjell.