Johaug-manager: – CAS-avgjørelsen kan komme når som helst

Therese Johaug får innen få dager vite hva Idrettens voldgiftsrett (CAS) har landet på etter høringen i dopingsaken mot henne.
Therese Johaug får innen få dager vite hva Idrettens voldgiftsrett (CAS) har landet på etter høringen i dopingsaken mot henne. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Therese Johaug er i gang med skjebneuken. Langrennsstjernen får snart – kanskje innen et døgn eller to – vite om OL-drømmen lever eller ikke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

29-åringen har i hele sommer ventet i spenning på utfallet av høringen i Idrettens voldgiftsrett (CAS).

– Det er ikke så mye nytt å fortelle, men nå er vi i uken vi har fått beskjed om at avgjørelsen skal komme. Bortsett fra noen mailer om frister, har vi ikke hatt noen dialog med CAS siden vi var der, sier manager Jørn Ernst til NTB.

I juni var Johaug til høring i hovedkvarteret til CAS i Sveits. Det måtte hun fordi Det internasjonale skiforbundet (FIS) valgte å anke skistjernens utestengelse på 13 måneder. FIS mente dopingdommen ikke var streng nok.

– CAS skal ha avgjørelsen klar innen fredag 18. august. I teorien kan den nå komme når som helst. Vi venter i spenning på en mail fra Lausanne. Vi håper nå på å få en endelig beskjed. Therese har levd med saken nå i snart ett år, sier Ernst.

Rolige dager

CAS antydet tidligere i sommer at behandlingstiden kunne være kort, men dommen har latt vente på seg. Nylig ba voldgiftsretten om en utsatt frist til 18. august.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ernst regner med at Johaug-leiren får tilsendt avgjørelsen før den blir offentliggjort.

– Jeg tror vi får den litt før, ja.

I sommer tilbrakte Johaug tre uker i Aspen i Colorado sammen med blant andre Ingvild Flugstad Østberg. Hun har tatt det rolig etter at hun kom tilbake til Norge.

– Hun har bare vært hjemme, trent og hatt noen rolige dager. Hun følger treningsplanen som er lagt. I tillegg har hun vært på noen arrangementer, opplyser Ernst.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Aktuelt: Svensk ekspert tror CAS sliter med Johaug-saken

Smertegrense

Johaug avla 16. september i fjor en positiv dopingprøve for det forbudte stoffet clostebol etter bruk av en krem (Trofodermin). Hun ble i vinter dømt til 13 måneders utestengelse av Domsutvalget i Norges Idrettsforbund.

Langrennsløperen fra Dalsbygda har forberedt seg slik at hun kan ta del i skisesongen i god tid før jul. Hvis dopingdommen blir stående som den er, kan hun stille på startstreken i november.

Johaugs smertegrense går på 15 måneder. Beslutter CAS å øke straffen med mer enn to måneder, mister hun vinterlekene i Sør-Korea i februar.

Aktuelt:

Østberg mener Johaug-saken har dratt altfor langt ut i tid

Johaug takket nei til sponsorstøtte fra spillselskap

Stiftelse håner Johaug med dopingbilde