Golf: Justin Thomas vant årets siste major

Justin Thomas hever trofeet etter å ha vunnet PGA-mesterskapet på Quial Hollow Club søndag. Foto: Chris O'Meara / AP / NTB scanpix
Justin Thomas hever trofeet etter å ha vunnet PGA-mesterskapet på Quial Hollow Club søndag. Foto: Chris O'Meara / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Amerikaneren Justin Thomas vant sin første majorturnering da han gikk til topps i PGA-mesterskapet i USA natt til mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

På et tidspunkt var ledelsen delt mellom fem spillere, men Thomas vartet opp med to spektakulære birdier på de seks siste hullene. 24-åringen havnet til slutt på 68 slag på sisterunden, tre slag under banens par i Charlotte i delstaten North Carolina.

Totalt ble fasiten åtte slag under par. På 2.-plass, med to slag mer, kom italienske Francesco Molinari, amerikanske Patrick Reed og sørafrikanske Louis Oosthuizen.

– Jeg visste at spillet mitt var godt nok til å vinne. Jeg måtte bare få det ut, sa Thomas etter seieren.

– Kult

PGA-mesterskapet var årets siste majorturnering. Spanjolen Sergio García vant Masters, amerikanske Jordan Spieth vant British Open og Brooks Koepka fra USA gikk til topps i US Open.

Thomas innrømmer at det har vært mer enn frustrerende å se kameraten Spieth vinne den ene majortittelen etter den andre. Søndag kunne han endelig juble for sin egen suksess.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Frustrasjon er kanskje ikke riktig ord. Misunnelse har det definitivt vært. Det er ingen grunn til å legge skjul på det. Det er bare fire av dem i året, så det er utrolig kult å vinne en av majortitlene, sa Thomas.

Vil vinne mer

– Forhåpentligvis kan jeg vinne flere, mange flere. Jeg vet du ikke kan ta to titler om du ikke allerede har én. Så jeg er glad for å ha denne tittelen. Det har vært en fantastisk dag, la han til.

Amerikaneren sier han aldri sto i fare for at nerver ville spille ham et puss.

– Jeg var utrolig rolig. På et tidspunkt så jeg at hånden ristet litt, men det er normalt. Det er derfor du spiller. Du spiller for å få de nervene.