Filip Ingebrigtsen sikret VM-bronse

Filip Ingebrigtsen løp finalen på 1500 meter på siste dag av VM i friidrett i London søndag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Filip Ingebrigtsen hadde ambisjoner om medalje i sin første VM-finale og innfridde med bronse i 1500-meterfinalen under friidretts-VM i London.

Filip Ingebrigtsen har brukt de to VM-løpene hittil i mesterskapet til å sette seg skikkelig i respekt. Ikke minst har han fått bekreftet at både kropp og form holder mål.

Sandnes-gutten løp sin første VM-finalen noensinne på mesterskapets avslutningsdag søndag og hadde ambisjoner om medaljer etter å ha overbevist i forsøk og semifinale.

– Har vi en medaljekandidat, eller? gliste pappa og trener, Gjert Ingebrigtsen, lurt etter å ha kalt til seg NTB i pressesonen etter semifinalen.

I finalen søndag satte en kenyansk trio, anført av Elijah Motonei Manangoi, som har årsbeste i verden i år, fart fra start, men Ingebrigtsen tok seg opp i teten.

Det ble en tett duell med kenyanerne og spanske Adel Mechaal i den siste svingen, og mens Manangoi og Timothy Cheruiyot seilte fra, kjempet Ingebrigtsen med spanjolen.

Mechall kom sterkt på oppløpet, men nordmannen fikk kastet seg fram ved målstreken og sikret bronsemedaljen med tiden 3.34,53. 24-åringen har personlig rekord på 3.32,43.

Manangoi tok gullet på 3.33,61, mens hans landsmann Cheruiyot sikret sølvet.

Det var Norges annen medalje i mesterskapet etter Karsten Warholms gull på 400 meter hekk.