Roe viste seg frem som nummer 12 i VM

Martin Roe er ferdig med tikampen i VM. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Martin Roe er ferdig med tikampen i VM. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bergenseren Martin Roe klarte ikke ta den norske rekorden, men viste seg fram med en 12.-plass i tikampen under friidretts-VM i London lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

25-åringen løp inn til fjerdeplass i sitt heat på tiden 15,15 etter en noe svak start på 110 meter hekk. Det var personlig rekord for Roe. Heatet ble vunnet av estiske Janek Õiglane som løp inn til sesongbeste på 14,56.

Roe lå på 12.-plass etter fredagens øvelser etter å ha sanket 4218 poeng. Etter at han var ferdig med diskos hadde han hadde klatret til 8.-plass på sammenlagtlista. I diskos, som kanskje er Roes favorittøvelse, ble det 48,24. Resultatet var 1,20 meter bak persen og årsbeste, men var likevel tredje lengst blant tikjemperne som fortsett hang med i konkurransen.

For Roe er det stav som utgjør den største utfordringen, og nordmannen klarte kun å strekke seg over 4.50 meter. Det ga 760 poeng og en tiendeplass av dem i gruppe B. Sammenlagt falt han tre plasser til 11.-plass.

Roe falt ytterligere én plass på sammenlagtlista etter å ha kastet 58,30 meter og blitt nummer seks i A-gruppa i spyd. Han fikk 712 poeng for bestekastet og hadde 7355 poeng før siste øvelse.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nordmannen avsluttet tikampen med 1500 meter lørdag kveld. Roe var bandasjert på armen etter å ha skadet seg under oppvarmingen til spydkonkurransen, men løp inn til 4.39,24 og 13.-plass.

Roe endte som 12.-mann i tikampen med 8040 poeng. Franske Kevin Mayer ble verdensmester med 8768 poeng. Tyskerne Rico Freimuth og Kai Kazmirek tok sølvet og bronsen.

Bergenseren jaget den norske rekorden til Benjamin Jensen på 8160 poeng, men klarte det ikke. Roe perset med 8144 poeng da han tok VM-kravet i Spania i juli.