Agüero viste vei i Manchester City-seier

Manchester Citys Sergio Agüero scoret bortelagets første mål mot Brighton. Foto: Gareth Fuller / AP / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Forrige sesongs toppscorer i Manchester City, Sergio Agüero, fortsatte der han slapp da han åpnet scoringene i 2-0-seieren mot Brighton i Premier League lørdag.

Den lille argentineren fikk sjansen han trengte etter 70 minutter. Hjemmelagets Dale Stephens mistet ballen til Kevin De Bruyne, som fant David Silva i midten. Spanjolen spilte videre til Agüero på høyre, og spissen tok med seg ballen inn i 16-meteren før han banket inn sitt første seriemål for sesongen til 1–0.

– Vi måtte være tålmodige i første omgang. De forsvarte seg bra og de hadde en klar kampplan, men vi har kvalitet i laget vårt. Sesongen er lang, men dagens kamp var en forbedring fra i fjor. Vi fikk målet fordi vi var tålmodige, sa City-kaptein Vincent Kompany til BT Sport.

Selvmål

Etter ledelsesmålet løsnet det for bortelaget og det tok kun fem minutter før mål nummer to satt bak Brightons keeper. Fernandinho slo et innlegg med retning Gabriel Jesus, men det var midtstopper Lewis Dunk som headet ballen i eget mål.

Jesus hadde første omgangs største sjanse da han fikk headet på tilnærmet blank kasse etter 34 minutter, men brasilianeren ble nektet av keeper Mathew Ryan. På sin egen retur satte unggutten ballen på utsiden av stolpen.

Agüero hadde også en stor mulighet knappe tjue minutter før han sendte City i ledelsen, men 29-åringen la seg bakpå alene med keeper og skjøt utenfor.

Brighton hadde noen fete sjanser de også på stillingen 0-0, men ble straffet da de ikke klarte å sette dem.

Walker debuterte

Manchester City vant til slutt 2–0 mot nyopprykkede Brighton og startet sesongen på best mulig vis da flere av klubbens antatte konkurrenter i toppkampen feilet. Liverpool spilte 3–3 mot West Ham, mens regjerende mester Chelsea tapte 2–3 mot Burnley etter å ha fått to mann utvist.

– Vi trengte denne seieren og det var godt å få en god start, så vi er fornøyde, sa City-debutant Kyle Walker til BT Sport.

– Jeg elsker å jobbe med dem i klubben. Spillerne har tatt meg godt imot og jeg liker å spille fotball her. Det er bedre å spille med et smil om munnen, la han til.

Den tidligere Tottenham-spilleren spilte hele kampen for sin nye klubb.