Clement vil ha hevn etter at VM-gullet glapp

Karsten Warholm tok VM-gull på 400 meter hekk. Amerikanske Kerron Clement (i midten) mener en beinveksling gjorde at det ikke var han som vant. Foto: AP Photo/David J. Phillip/NTB scanpix.
Karsten Warholm tok VM-gull på 400 meter hekk. Amerikanske Kerron Clement (i midten) mener en beinveksling gjorde at det ikke var han som vant. Foto: AP Photo/David J. Phillip/NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Amerikanske Kerron Clement mener han tapte VM-gullet til Karsten Warholm på 400 meter hekk på grunn av en feil han gjorde før siste hekk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg er fornøyd med bronse. Jeg hadde foretrukket gull, men jeg skal fortsette å jobbe hardt, sa amerikanske Kerron Clement etter at han løp inn til VM-bronse på 400 meter hekk i London onsdag.

Vant gjorde norske Karsten Warholm med tiden 48,35. Han slo tyrkiske Yasmani Copello med 14 hundredeler.

Clement, som er regjerende olympisk mester, var kanskje den største forhåndsfavoritten, men amerikaneren klarte ikke å henge med og måtte nøye seg med bronsen – slått med ytterligere tre hundredeler.

OL-vinneren mener gullet ble tapt da han byttet benposissjon før den siste hekken. Han mener dette førte til at han mistet fart, og er overbevist om at han hadde tatt igjen Warholm dersom det ikke hadde skjedd. Hvorfor det skjedde, har han ikke noe godt svar på.

– Været var ikke perfekt, men alle løp under de samme forholdene, sier Clement, som kanskje antyder at feilen ikke hadde skjedd dersom forholdene hadde vært gode.

Det både regnet, blåste og var kaldt under friidretts-VM i London onsdag.

– Nå skal jeg til Zürich og få hevn. Og jeg skal vinne Diamond League, sier amerikaneren, som beskriver Warholm som et stort talent.

Aktuelt:

Warholm med historisk VM-gull: – Helt vilt!

Kaggestad om Warholm: – Nå er han på øverste hylle