OL-helt kappsvømmer med hvithai på åpent hav

Søndag blir Michael Phelps' kappsvømming med en hvithai sendt på TV. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Søndag blir Michael Phelps' kappsvømming med en hvithai sendt på TV. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

De amerikanske VM-svømmerne kommer til å sitte klistret til TV-skjermene når Michael Phelps' kappsvømming med en hvithai blir vist søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Phelps er tidenes mestvinnende olympier med smått utrolige 23 OL-gull. Nylig utfordret han en hvithai på åpent hav like utenfor Cape Town i Sør-Afrika. 100-meteren ble filmet, og søndag skal den sendes på Discovery Channel.

Utfallet av kappsvømmingen er en strengt bevart hemmelighet. Katie Ledecky innrømmer at hun og resten det amerikanske VM-laget venter spent på å få se hvordan Phelps klarte seg mot en hai.

Ledecky må selv se innslaget «Phelps Vs. Shark» i opptak. Søndag kveld skal hun prøve å forsvare VM-gullet på 400 meter fri i Budapest, men ifølge 20-åringen kommer alle som ikke er opptatt i svømmehallen til å sette seg ned foran TV-skjermen og få med seg programmet direkte.

– Vi prøver alle å sjekke ut om vi får inn Discovery Channel på hotellet, forteller Ledecky.

Den amerikanske ungjenta skal svømme seks fridistanser i VM. Hun hadde elsket å få svømme mot butterflyeksperten Phelps, som la opp for annen gang etter fjorårets OL i Rio.

– Vi har kanskje svømt sammen en eller to ganger på trening, så sånn sett har vi allerede på en måte konkurrert sammen, sier Ledecky og legger til:

– Vi savner Michael og hans tilstedeværelse i laget. Samtidig er vi alle glade for å se han ta det neste steget med familien og gjøre andre ting.