Meny

RBK-Kåre: – Ikke alle forstår hvor vanskelig det er å nå et gruppespill i Europa

Kåre Ingebrigtsen har god tro på Rosenborg-avansement mot Dundalk, men erkjenner at veien til mesterligaen er beinhard. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen mener mange undervurderer hvor tøft det er å gå videre i europacupene. Det er ti år siden sist et norsk lag tok seg til mesterligaen.

Samtidig erkjenner han at det vil være tungt for RBK å ryke ut for Dundalk i trøndernes første hinder i sommerens kvalifisering. Det endte 1-1 da lagene i forrige uke møttes i Irland.

– Det vil definitivt være en nedtur for oss i Europa (å ryke ut). Alle har imidlertid ikke fått med seg hvor tøft og jevnt det er i europeiske fotball. Hadde vi trukket Östersund, ville alle norske medier forventet at vi hadde vunnet 5-0. Nå så vi at Östersund slo Galatasaray 2-0, sa Ingebrigtsen under pressekonferansen før onsdagens returkamp mot irene på Lerkendal.

Blir det RBK-exit mot Dundalk, vil europaeventyret være over for i år. Tap i neste runde garanterer trønderne en sjanse i omspillet til europaligaen.

Les også:  Liverød: – Norsk fotball er historisk dårlig

Store pengesummer

Ingen norske lag har tatt seg til det lukrative gruppespillet i mesterligaen siden Rosenborg klarte det for siste gang høsten 2007.

På et spørsmål fra en irsk reporter om det vil være en katastrofe om RBK ryker ut for Dundalk over to kamper, svarte Ingebrigtsen med et klart «nei» og la til:

– Det er ikke noe som heter katastrofe i fotballen. Vi vet hvor vi er i europeisk fotball. Alle drømmer om å spille Champions League, men vi vet at det er vanskelig for et norsk lag å nå gruppespillet.

Det vanker enorme pengesummer for lagene som kvalifiserer seg til den gjeveste europacupen. I fjor spilte FC København inn godt over 200 millioner kroner på sin mesterligadeltakelse.

Ingebrigtsen avfeier tanken om at han og spillerne tenker på pengene som ligger i potten.

– Det må du ta med Roar (Munkvold, økonomisjef). For oss er ikke pengene noen motivasjon.

Les også:   Rosenborg fikk med seg viktig bortemål i Irland

Skal være offensive

Rosenborg slet med å takle et entusiastisk Dundalk på bortebane. Irene var best i åpningen og tok også fortjent ledelsen. Like før pause berget Tore Reginiussen 1-1 og ga trønderne det viktige bortemålet.

– Vi ble ikke overrasket, men vi taklet ikke de første 20 minuttene. Den siste timen hadde vi kontroll. Vi dro dit for å få med oss et resultat, og det klarte vi. Det er bare halvveis. Vinner vi i morgen (onsdag), går vi videre, sa Ingebrigtsens om forrige ukes opptreden i Dundalk.

RBK-kaptein Mike Jensen lover et hjemmelag som er klar til å vinne duellene fra første minutt.

– Vi skal være offensive og må spille ballen raskere. Vi går ikke for uavgjort og 0-0, sier dansken.

I neste runde venter etter alle solemerker Celtic. Skottene er så godt som videre etter å ha slått nordirske Linfield 2-0 på bortebane.

– Det er et vanskelig lag å møte, men et fint sted å reise til (Glasgow). Både vi og Dundalk kan skape trøbbel for Celtic, mener Ingebrigtsen.

Les også:  Overgangsvinduet flyttes for å hjelpe Rosenborg

Populært