Meny

Froome: – Det er så tett at hvert eneste sekund teller

Chris Froome er favoritt til å vinne Tour de France for fjerde gang. Foto: REUTERS/Benoit Tessier Foto: Benoit Tessier / Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Chris Froome er tilbake i gul ledertrøye, men tittelforsvareren tar ingenting for gitt før rytterne gyver løs på den siste uken av Tour de France.

Briten mistet sammenlagtledelse til Fabio Aru etter en aldri så liten kollaps mot slutten av torsdagens etappe. To etapper senere var Froome tilbake i gult med et forsprang på 18 sekunder.

Før de siste tøffe 500 meterne til målgang i Rodez ble Aru sittende for langt bak i feltet. Det skulle den italienske Astana-stjernen bli hardt straffet for. Han gikk på et tidstap på 24 sekunder til Sky-kaptein Froome på lørdagens etappe.

– Det er fortsatt veldig jevnt mellom de fem i toppen. Alle innenfor ett minutt er en potensiell trussel. Akkurat nå teller hvert eneste sekund, sier Froome om sammenlagtkampen.

Les også: Norsk seierstørke i Touren

Tredjeplasserte Romain Bardet (Ag2r) er 23 sekunder bak briten, mens Rigoberto Urán (Cannondale) er bak med 29. Deretter har Froomes lagkamerat Mikel Landa 1.17 minutt opp til teten, mens Daniel Martin (Quick-Step) er nummer seks med 1.26.

Froome har vunnet tre av de fire siste Tour de France-utgavene. Nå går han for nok en triumf.

Les også:

Ny Tour de France-regel kalles «ubrukelig»

Cavendish må bryte Tour de France

Populært