Løgnen som plager Stöckl

Alexander Stöckl sier hans nådeløse åpenhet straffet seg da han ikke helt klarte å håndtere Bjørn Einar Romørens fyllekjøring. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Alexander Stöckl sier hans nådeløse åpenhet straffet seg da han ikke helt klarte å håndtere Bjørn Einar Romørens fyllekjøring. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Alexander Stöckl misliker sterkt å måtte lyve. Da nyheten om Bjørn Einar Romørens fyllekjøring under Raw Air sprakk, havnet Stöckl i villrede.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hoppernes landslagssjef er tydelig når han noen måneder senere snakker ut om Romøren-episoden som la mørke skyer over tidenes første Raw Air-finale.

– Jeg møtte meg selv i døren, innrømmer Stöckl.

– Jeg er veldig åpen og ønsker alltid å være tilgjengelig. Jeg lyver ikke når jeg får spørsmål. Jeg er fast bestemt på alltid å svare så godt jeg kan, uansett hvor vanskelige spørsmålene måtte være. Men så fant jeg ut at det ble veldig vanskelig å svare ærlig på noen spørsmål, sier Stöckl i en samtale med NTB.

Les også: Stöckl savner nærheten til familien

Stöckl varsler endringer foran neste sesong

Tar lærdom

Etter Raw Air-avslutningen i Vikersund uttalte østerrikeren at han ikke hadde hørt om Romørens fyllekjøring før NTB fortalte han om den.

Det var selvsagt ikke helt sant. Og han ville heller ikke kommentere den store snakkisen under siste dag av den norske hoppturneringen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det var vanskelig å håndtere. Det er vanskelig å få en slik beskjed midt oppi turneringen og den siste konkurransen. Noen av våre hadde fyllekjørt, og jeg visste ikke alt. Ikke visste jeg hvem som var med eller hvem som kjente til saken. Og så sto jeg der og skulle uttale meg. Det var vanskelig, sier landslagssjefen.

– Det er lærdom i alt, spesielt i sånne situasjoner med negative ting. Du prøver å håndtere det bedre og på en annen måte neste gang, understreker hoppernes suksesstrener.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I en vinter preget av langrennsdoping og alpinbråk, var det lenge bare hopperne av de store grenene i Norges Skiforbund som styrte unna de verste overskriftene. Idyllen varte ikke lenge.

– Jeg lærte at dersom noe slikt oppstår, må jeg bruke mer tid før jeg uttaler meg. Jeg må stoppe opp, sier Stöckl.

Les også: Stöckl har jekket ned Tande: – Han er mer selvstendig og strukturert

Artikkelen fortsetter under annonsen

Stöckl om terrorfrykten: – Jeg kommer ikke til å tvinge noen til OL

Stor og dum feil

Etter å ha fått Romøren-saken på avstand, sier landslagssjefen følgende om den ulykksalige hendelsen i Modum der hoppernes markedssjef fyllekjørte.

– Det er en trist hendelse. Det var dumt av Bjørn Einar, og det vet han selv. Jeg synes han taklet det veldig bra. Han kom ut og var ærlig umiddelbart. Hendelsen i seg selv er ikke bra for idretten generelt eller hoppsporten spesielt. En stor og dum feil, poengterer Stöckl.

Romøren fikk fortsette i Norges Skiforbund, men ble dømt til 18 dagers betinget fengsel og fikk 62.000 kroner i bot. Den tidligere hopperen må klare seg uten førerkort i 14 måneder.

Les også: Stöckl vil ha 10 millioner i bonus

Stöckl lar seg påvirke av omgivelsene: – Hadde jeg bare kunnet stole på meg selv