Flovik ferdig som trener i Tromsø

Bård Flovik er ferdig som hovedtrener i Tromsø. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
Bård Flovik er ferdig som hovedtrener i Tromsø. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bård Flovik er ferdig som hovedtrener i eliteserieklubben Tromsø etter en rekke svake resultater. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bård Flovik og TIL er blitt enige om å avslutte trenerforholdet, bekreftet klubben mandag. Årsaken skal være en krevende tabellsituasjon. Tromsø ligger nest sist på tabellen med 14 poeng etter 14 kamper.

– Jeg er uenig i valget, men synes det er riktig slik det er blitt, sier Flovik, som legger til at han mener laget har hatt mange marginer mot seg.

– Vi har hatt mange skader og sykdom. Jeg er sikker på at vi kunne ha snudd det, sa Flovik på en pressekonferanse mandag.

Han forteller at han hadde løse samtaler med ledelsen i helgen, men at selve avgjørelsen ble tatt mandag.

Spekulasjoner

Søndag spilte Tromsø uavgjort 1–1 hjemme mot Sandefjord. Om styrets avgjørelse hadde vært annerledes med seier sier administrerende direktør Stig-Arne Engen kun blir spekulasjoner.

Flovik har vært trener i klubben siden august 2015, og har kontrakt til 2018.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har kommet fram til en løsning som begge parter er enige i, og en avtale som Tromsø kan leve med, sier Engen på spørsmål om Floviks kompensasjon.

Ønsker ny trenerjobb

Klubben jobber nå med å få på plass en løsning på trenersiden. Inn mot neste kamp mot Haugesund blir laget ledet av det øvrige trenerteamet, styrket med interne ressurser.

– Vi ønsker å takke Bård for den jobben han har gjort som trener for A-laget. Det er beundringsverdig hvordan han stått oppreist og jobbet ufortrødent videre i perioder hvor det har stormet kraftig rundt A-laget, sier Engen.

Flovik sier at partene skilles som gode venner, og fortalte at han godt kunne tenke seg å fortsette som trener.

– Jeg er motivert og inspirert til å ta fatt på en ny treneroppgave dersom det dukker opp. Men nå får jeg ta en pause, så får jeg «gunne på» når tiden er inne for det, sier Flovik.