Skiskytterforbundet kutter tre stillinger

Idrettssjef Morten Aa Djupvik er blant dem som får flere oppgaver etter at Norges Skiskytterforbund har måttet kutte stillinger. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Idrettssjef Morten Aa Djupvik er blant dem som får flere oppgaver etter at Norges Skiskytterforbund har måttet kutte stillinger. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norges Skiskytterforbund sliter økonomisk og må legge ned tre stillinger i administrasjonen, skriver TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fra før er det kjent at forbundet har måttet legge ned tre utviklingslag. Det skjedde som følge av at hovedsponsoren Statkraft trakk seg etter forrige sesong.

Ifølge TV 2 har sparetiltakene nå også gått ut over administrasjonen i skiskytterforbundet. Dette dreier seg om en elitecoach og to medarbeidere innen kommunikasjon og bredde og anlegg. Den ene stillingen var på 30 prosent.

– Jeg kan bekrefte at jeg slutter. Jeg jobber ut august, sier elitecoach Arne Idland til kanalen.

Skiskytterpresident Erlend Slokvik forklarer at Idlands oppgaver skal overtas av idrettssjef Morten Aa Djupvik og utviklingssjef Per Arne Botnan.

– Jeg vi ikke si at det er så dramatisk. Det blir en omfordeling av oppgaver. Det er gjort noen innsparinger på drift og aktivitet. men det er klart at endringene er blitt større enn om vi ikke trengte å kutte kostnader, sier Slokvik.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Idrettssjef Morten Aa Djupvik uttrykte bekymring over situasjonen da NTB møtte ham på Sjusjøen i mai. Han mener bortfallet av utviklingslagene er uheldig.

– Vi ønsker å gi løpere på regionsnivå et best mulig tilbud. Det får vi ikke muligheten til akkurat nå. Men sånn er verden, knallhard, og vi må og vil prioritere det som handler om OL. Økonomien skal ikke gå utover OL-satsingen, sa Djupvik.

OL i Pyeongchang arrangeres i februar og har høyeste prioritet.