Ny uavgjort for Odd

Odd og Rafik Zekhnini fikk kun med seg ett poeng hjem til Skien. Foto: Christian Blom / NTB scanpix Foto: Christian Blom / NTB scanpix

Ingen av lagene klarte å score da Sogndal og Odd møttes på Fosshaugane Campus i Eliteserien i fotball søndag.

Kampens eneste skudd på mål og aller største sjanse kom først i det 77. minutt. Gilbert Koomson kombinerte fint med Martin Ramsland, og sistnevnte kom alene med Odd-keeper Sondre Rossbach, men en beinparade fra keeperen sørget for at det fortsatt var målløst i Sogndal med 13 minutter igjen å spille.

Odd tok over i sluttminuttene, men klarte ikke avgjøre. Dag-Eilev Fagermos menn spilte uavgjort i tredje seriekamp på rad.

– Det er bra å holde nullen på bortebane, og det er et ålreit resultat med ett poeng borte mot Sogndal. Det er hjemme vi har rotet bort poeng mot Molde og Brann, hvor vi skulle hatt seks poeng. Uavgjort mot Sogndal her er akseptabelt, sa Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til Eurosport.

Sogndal er ubeseiret på de tre siste kampene. Eirik Bakkes elever har spilt to uavgjort og vunnet en kamp.

– Vi tok hensyn til dem og valgte å ligge lavt og satse på kontringer. Vi fikk en fantastisk mulighet etter pause, men satte ikke den, men jeg er fantastisk fornøyd med gutta i den situasjonen vi er i og de utfordringene vi har, sa Sogndal-trener Eirik Bakke til Eurosport.

Unggutter

Sogndal stilte med flere unggutter på hjemmebane mot Odd. Både 2000-modellen Johan Hove og 18-åringen Ulrik Fredriksen fikk sjansen fra start.

Bortelaget hadde overlegent mest ball de første 45 minuttene, men kom bare til to avslutninger før pause, i en lite fartsfylt første omgang.

Odd fortsatte å skyte med løskrutt etter pause, og innen timen var spilt hadde ingen av lagene avslutninger på mål. Odd hadde fire forsøk, Sogndal ingen.

Hjemmelaget fikk ikke i vei sin første avslutning før det gjensto et kvarter av kampen. Headingen til forsvarsspiller Per-Magnus Steiring gikk imidlertid over.

Hovland aktuell

Da heller ikke Ramsland klarte å sette ballen i mål på gigantsjansen, endte det 0-0.

Sogndal har fortsatt store skadeproblemer, særlig defensivt, og i opptakten til søndagens kamp bekreftet Sogndal-trener Eirik Bakke til lokalavisen Firda at landslagstopper Even Hovland har fått et kontraktstilbud. Hovlands kontrakt med tyske Nürnberg utløper i sommer.

En avgjørelse vedrørende den lokale 28-åringen er ventet i løpet av en uke eller to, ifølge avisen.