Jakob Ingebrigtsen med personlig rekord

Oslo 20170615. Jakob Ingebrigtsen vant den engelske milen på 2.56,29 under Bislett Games torsdag. Søndag løp han inn til ny personlig rekord på 1500 meter. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Stortalentet Jakob Ingebrigtsen (16) satte personlig rekord med nesten tre sekunder på 1500 meter under Diamond League-stevnet i friidrett i Stockholm søndag.

Lillebror Ingebrigtsen fikk det som ventet tøft resultatmessig i finalefeltet i Stockholm, men viste nok en gang hva som bor i ham da han satte ny personlig rekord med 3.39,92. Hans tidligere bestenotering på 1500 meter var 3.42,44.

– Han løper under 3.40, og blir 18. nordmann som greier det, men den første som ikke har fylt 17, sa NRK-kommentator Jann Post.

16 år gamle Jakob Ingebrigtsen perset på 1500 meter kun tre dager etter bragden under Bislett Games. Stortalentet klokket inn på 3.56,29 på en engelsk mil i Oslo og forbedret sin egen aldersrekord på distansen.

– Jeg tar av meg hatten igjen, sier NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal etter søndagens rekord.

Ingebrigtsen tok ledelsen med flere hundre meter igjen på Bislett, og han måtte til og med dytte unna haren før oppløpet.

Nordmannen endte som nummer 11 i finaleheatet i Stockholm søndag. Kenyanske Timothy Cheruiyot vant med 3.30,77. Det er klar årsbeste i verden.