Røste om Trondheims VM-håp: – Jeg er optimist

Erik Røste er god i troen på at Trondheim sikrer retten til å arrangere ski-VM. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Erik Røste er god i troen på at Trondheim sikrer retten til å arrangere ski-VM. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kun slovenske Planica står i veien for et ski-VM i Trondheim i 2023. Skipresident Erik Røste lover et toppmoderne anlegg dersom trønderne får vertskapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg er optimist. Møtene og samtalene vi har hatt i det siste, ikke minst under vårmøtet i FIS, har vært veldig gode, men vi skal ha respekt for vår konkurrent som søker for fjerde gang. Det må arbeides godt inn mot avgjørelsen, sier Røste til NTB torsdag morgen.

17. mai 2018 faller beslutningen om Trondheim eller Planica får ski-VM om knappe seks år.

– Det viktigste med VM i 2023, som vi nå søker om, er å få oppgradert Granåsen. Trondheim kommune er tydelig på at den skal bygge et hverdagsanlegg som kan brukes 365 dager i året av hele regionen. Det skal være så bra at det kan lånes ut til ski-VM. Det er store planer for området. Det skal bli et senter for idrett i Trøndelag, sier Røste ivrig.

Trenger ni stemmer

Han jobber intenst for å sikre Trondheim nok stemmer under FIS-kongressen i Costa Navarino neste vår.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er 17 stemmer som skal avgjøre, vi trenger støtte fra ni av dem. Vi bruker de mulighetene vi har til å jobbe med det. Det er noe av det viktigste vi gjør. Det er en grunn til at jeg besøker VM i alpint og VM i nordisk og møter mine kolleger rundt om, sier Røste.

– Trøndelag trenger et oppgradert anlegg. Et VM der vil være med på å tilrettelegge for de spennende planene i Granåsen, sier Røste.

Anlegget i VM-byen fra 1997 begynner å bli slitt. På hopptribunen begynner en tydelig å se slitasjen med manglende planker og et generelt stort oppgraderingsbehov.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Alpin-Norge hekter i hverandre?

Hele tre norske steder ønsker å arrangere alpin-VM i 2025. OL-vertene i Hafjell og Kvitfjell får konkurranse fra Hemsedal og Narvik.

– Det er flott at engasjementet er så stort for å arrangere alpin-VM, for et eget alpin-VM har vi aldri hatt i Norge. Jeg glemmer selvfølgelig ikke at OL i 1952 også hadde VM-status, men vi har aldri hatt et eget alpin-VM, sier skipresident Røste.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et VM i alpint er imidlertid ikke hovedprioritet i Skiforbundet. Det meste handler om å sikre Trondheim vertskapet for ski-VM i 2023.

– Vi har bestemt at VM i nordisk er det vi skal jobbe med inntil det er avklart, og det er der vi har fokuset i Norges Skiforbund, sier Røste.

– Men vi har hatt møter med de tre stedene som har vist interesse. De har fått beskjed om hva som kreves. Det er ikke et lite arrangement det er snakk om. Mye skal på plass, sier skipresidenten.

– Frykter du at tre norske konkurrenter skal ødelegge for Norges muligheter?

– La meg heller si det slik, jeg oppfatter det som positivt at flere faktisk ønsker å arrangere det. Vi får ikke gjøre det til et problem, mener Røste.