Meny

Ronaldo anklages for å ha unndratt 140 millioner i skatt

Cristiano Ronaldo er i trøbbel på grunn av angivelig skattesnusk. Foto: Roman Koksaro / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Cristiano Ronaldo er i trøbbel på grunn av angivelig skattesnusk. Foto: Roman Koksaro / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Den spanske påtalemyndigheten mener at fotballstjernen Cristiano Ronaldo har unndratt seg skatt på 14,8 millioner euro gjennom «skatteparadiser» i utlandet.

Summen tilsvarer om lag 140 millioner kroner etter dagens kurs.

Påstanden om skattesnusket kommer fram i en anklage fra påtalemyndigheten i Madrid. Den skal være basert på en rapport fra det spanske skattevesenet (AEAT).

Anklageren uttaler at Ronaldo i 2010 opprettet en «forretningsstruktur» som skulle skjule deler av inntektene hans i Spania, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Real Madrid og Portugal-angriperen skal ha unndratt de til sammen 14,8 millionene euro i årene 2011 til 2014.

De første anklagene mot stjernespilleren dukket opp i forbindelse med «Football Leaks» avsløringen i desember i fjor. Ronaldos agentbyrå uttalte da at han har oppfylt sine skattemessige forpliktelser, og at dokumentasjonen var oversendt skattemyndighetene i Spania.

– Dette bekrefter at skattemyndighetene har kjennskap til alle Cristiano Ronaldos verdier og inntekter. Han har tilfredsstilt sine skatteplikter siden starten av sin profesjonelle karriere, het det i en uttalelse fra byrået Gestifute.

De nevnte dokumentene viste at Ronaldo hadde verdier tilsvarende 1,8 milliarder kroner utenfor Spanias grenser.

Les også: Hevder Cristiano Ronaldo kjøpte seg ut av voldtektsanklage

Ronaldo på inntektstoppen

Ronaldo tilbakeviser skattesnusk

Avsløring: Cristiano Ronaldo skal ha unndratt flere hundre millioner kroner

Populært