Oppgitt Carlsen: – Jeg spilte håpløst

Magnus Carlsen måtte nøye seg med remis mot Anish Giri søndag. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
Magnus Carlsen måtte nøye seg med remis mot Anish Giri søndag. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Magnus Carlsen felte en knusende dom over eget spill etter å ha måttet nøye seg med remis mot nederlandske Anish Giri i Norway Chess søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Carlsen unngikk dermed et nytt tap etter smellen mot Levon Aronian lørdag, men den norske verdensmesteren hadde ikke mye godt å si om eget spill.

– I dag var det helt ræva. Han (Giri) spiller dårlig mot meg hver gang, men jeg klarer ikke straffe det. Det irriterer meg, oppsummerte en lettere oppgitt Carlsen overfor TV 2.

Søndagens parti i Stavanger varte i litt over tre timer. I avslutningen hadde Carlsen umotivert gitt bort en bonde.

– Heldigvis var han ikke i stand til å utnytte det. Til sist var det egentlig han som måtte jobbe litt for å holde dette, sa Carlsen, som åpenbart ikke hadde noen god følelse ved sjakkbordet.

Verdensmesteren klaget overt at hodet ikke hang med på notene.

– Jeg er tung i hodet under partiene og overser mange av trekkene hans. I tillegg sitter jeg og irriterer meg over feilene jeg gjør. Det er ikke konstruktivt, sa Carlsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les mer : Sjakk-Magnus prises til 200 millioner

Sjakk-Carlsen: – Misunner alle som kjører traktor

– Jeg spiller så dårlig

26-åringen mente han burde hatt et klart overtak etter åpningen av søndagens femte parti, men klarte aldri sette Giri under press.

Foran søndagens runde hadde Carlsen kun to spillere bak seg på resultatlista i Norway Chess. Det halve poenget bidro ikke til noen stor klatring.

– Jeg er ikke håpløst langt bak, men jeg spiller så dårlig at det ikke er noe tema en gang. Klarer jeg et godt parti, kan vi kanskje snakke om å klatre litt, sa Carlsen.