Meny

Edvartsen har meldt seg ut av dommerforeningen

Svein-Erik Edvartsen har vært i konflikt med dommerforeningen i 2017. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svein-Erik Edvartsen bekrefter overfor TV 2 at han ikke lenger er medlem av dommerforeningen.

– Jeg har ingen interesse av å være medlem av en forening som har besluttet å jobbe mot meg og mine interesser som medlem. Jeg valgte derfor å melde meg ut av foreningen, forklarer Edvartsen til NTB.

Dommerforeningens leder, Ola Hobber Nilsen, bekrefter Edvartsens avgjørelse.

– Edvartsen har meldt seg ut av dommerforeningen. Edvartsen har sitt syn på saken og styret i NFDF har et annet. Vi respekterer det og velger nå å se framover, sier Nilsen til T V 2.

Edvartsen sa følgende til TV 2 om avgjørelsen:

– Det er en frivillig organisasjon. Det er ingen medlemsplikt.

Konflikten mellom Edvartsen og fotballforbundets dommerforeningen har pågått i lang tid. 19. mai ble det klart at Edvartsen i tillegg til å ikke få dømme kamper på toppnivå, heller ikke får dømme på kretsnivå. 16. mai sa Edvartsen at han er motivert for å komme tilbake som toppdommer neste sesong, og vil endre sin kommunikasjonsform for å gjenskape tilliten i dommermiljøet.

NFF-generalsekretær Pål Bjerketvedt, som har forsøkt å finne løsninger mellom partene i saken, har ingen kommentar til Edvartsens valg om å forlate NFDF. Han skriver i en SMS til NTB at dette er et forhold mellom Edvartsen og dommerforeningen.

Populært