Meny

Johaug knuser sine egne testresultater

Se intervju med lettet Johaug på vei hjem: – Jeg er glad for å være ferdig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Motivasjonen er større nå enn hva den kanskje ville vært om jeg ikke hadde vært ute, sier Therese Johaug om treningsarbeidet hun gjør under utestengelsen.

Tirsdag måtte Therese Johaug møte i Idrettens Voldgiftsrett (CAS) for å forklare seg om den positive dopingprøven.

TRENING: Therese Johaug trener på Sognefjell sammen med broren Karstein Johaug. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Nå sier Johaug til Aftenposten at hun ønsker å fokusere på fremtiden.

Og skal vi tro Johaug har hun siden utestengelsen trent mye mer enn før. Så bra har testresultatene vært at hun har knust gamle testresultater.

– Det er veldig positivt for meg at jeg har klart å ha så god utvikling selv om jeg har vært gjennom det jeg har vært gjennom. Om jeg er blitt bedre eller dårligere er vanskelig å si. En ting er tester, noe annet er å gå på ski og ha på seg startnummer og gå fort. De andre er ikke noe dårligere enn de har vært før, sier Johaug til Aftenposten.

– Motivasjonen er større

De siste månedene har Johaug trent med kjæresten, roeren Nils Jakob Hoff, og broren Karstein Johaug.

– Motivasjonen er større nå enn hva den kanskje ville vært om jeg ikke hadde vært ute. Jeg velger å tenke sånn positivt på det nå, sier Johaug.

MØTTE PRESSEN: Langrennsløper Therese Johaug og kjæresten Nils Jakob Hoff møtte pressen etter dopingavsløringen i fjor. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Hun får støtte fra manager Jørn Ernst.

– Therese har trent godt og lenge slik som hun alltid har gjort. Testene i våres viser at hun har hatt fremgang i forhold til i fjor. Resultatene er positive, sier Johaugs manager til avisen.

Tirsdag ettermiddag ble det satt et foreløpig punktum med høringen i Idrettens Voldgiftsrett (CAS) i Lausanne. Det eneste som gjenstår er den endelige dommen. Det er ennå ikke på noen måte gitt at Johaug blir klarert for OL-deltakelse kommende februar. Den 13 måneder lange utestengelsen hun fikk av Domsutvalget til Norges Idrettsforbund, kan bli forlenget av CAS.

Les også: – Johaug må ta av seg offer-lusekoften

Godt forberedt

Uansett var både Johaug selv og teamet hennes fornøyd med det de fikk sagt overfor det tre mann sterke dommerpanelet de møtte.

De mener at de fikk vist det de skulle i løpet av timene som høringen i Sveits varte.

– Vi er veldig godt forberedt og visste hvordan det var. Vi hadde med en ny advokat som har vært med på dette mange ganger. Det er gått som forventet og etter planen. Therese har fått forklart seg som hun skulle, sammen med Fredrik Bendiksen. Resultatet vet vi ikke noe om, og ikke har vi noe grunnlag for å mene noe om det heller. Vi føler at vi har fått gjennomført en god høring. Det er det som teller nå, sa Ernst til NTB.

Les også: Johaug prøver å se det positive i ankesaken

Jevnt

Gjennom hele dagen i CAS var Ernst i jevnlig kontakt med norsk presse. Manageren fikk ikke selv være til stede under selve høringen, men fikk likevel med seg det meste gjennom plasseringen på «gangen».

Akkurat nå sitter Team Johaug med følelsen av at det er satt et lite punktum.

– Ja. Det er det. I hvert fall for Therese. Nå er vi ferdig med alt det vi får gjort noe med. Hva det ender med får vi ta som det kommer. For vår del har vi fått satt en strek.

– Hvordan har de siste åtte månedene vært?

– I hvert fall de første fem av dem var veldige heftige, og så har det vært litt roligere den siste tiden. De siste 14 dagene har vært hektiske. Det har vært en heftig tid. Vi skal ikke legge skjul på det.

Se intervju med Johaugs manager Jørn Ernst etter gårsdagens høring i CAS.

Les også: OL kan ryke for Johaug: – FIS vil ha en utelukkelse på 16–20 måneder

Utfordring

– Hva har vært det mest utfordrende?

– Uvissheten som hele tiden har ligget der. Hva skjer nå? Vi har ikke hatt noen faste holdepunkter, og så har det vært et voldsomt medietrykk som har måttet håndteres. Det har egentlig gått greit. Nå nærmer det seg heldigvis slutten på den epoken.

– Hva har vært det verste?

– Det har vært å se Therese oppe i alt dette, fra de første ukene da alt var bare kaos, der vi så en knust jente som bare var bunn fortvilet. Det var det verste. Det var noe jeg aldri trodde at jeg skulle få oppleve. Vi har vært igjennom mye, men alt hadde bare vært positive ting fram til dette. De første ukene der var de aller verste, da vi så henne helt knust følelsesmessig. Det vi opplevde der var voldsomt for oss alle, sa Jørn Ernst.

– Først skal jeg ha litt ferie, og så skal jeg på Sognefjellet for å gå på ski. Jeg skal trene og kose meg og bruke tid på familie og venner, sa Johaug til NTB etter tirsdagens CAS-høring.

Populært