Meny

OL kan ryke for Johaug: – FIS vil ha en utelukkelse på 16–20 måneder

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Christian B. Hjort, advokat for Therese Johaug, venter spent på utfallet av CAS-høringen. FIS ønsker en strengere straff enn 13 måneder for langrennsstjernen.

Det er Det internasjonale skiforbundet (FIS) som anket Johaugs dopingsak inn for Idrettens voldgiftsrett (CAS) etter at Therese Johaug ble utestengt i 13 måneder av Domsutvalget i Norges Idrettsforbund. Tirsdag fant Johaug-høringen sted i Lausanne.

– Vi er selvfølgelig spent på resultatet, men saken står etter mitt syn veldig mye i samme stilling. Det var ikke noen vesentlig nye forhold som ble forhandlet her i dag. Nå er vi spent på hvordan CAS-panelet vurderer dette, sa Hjort til NTB etter høringen tirsdag.

Therese Johaug forlater Idrettens voldgiftsrett (CAS) i Lausanne tirsdag. Her sammen med advokat Christian B. Hjort. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Advokaten opplyste videre at FIS har uttrykt ønske om en straff på mellom 16 og 20 måneder for langrennsstjernen. Da går i så fall 2018-OL fløyten for Johaug.

– Hvordan argumenterte FIS under høringen?

– Jeg kan ikke gå i noen nærmere detaljer rundt hva deres anførsler var, for vi er pålagt å ikke referere fra forhandlingene. Men jeg kan si i all hovedsak at de mener utelukkelsestiden for Therese bør være lenger (enn 13 måneder). Det er jo det anken bygger på, svarte Hjort, som la til at det ikke var noen overraskelser under høringen.

Les også:

Lettet Johaug på vei hjem: – Det var tøft

Mike Morgan, også advokat for Johaug, var mer ordknapp etter høringen i Lausanne.

– De (CAS) hørte på alt vi hadde å si. Alt gikk som vi forventet. Nå er alt opp til panelet, så vi krysser fingrene, sa han.

Johaug var på sin side glad for å være ferdig.

Nå kan jeg se framover og fokusere på idretten, sa Johaug til NTB da hun kom ut.

Les også : Svensk kommentator mener Johaug fortjener å bli dømt: – Da er det bare å konstatere fakta. Hun var dopet

Aktuelt: Johaug-legen ga sin versjon: – Godt å se henne igjen

CAS-høringen er i gang: – Vi tar ofte hensyn til utøvernes karrierer

Populært