Meny

Brækhus: – Blir det største øyeblikket i karrieren min

Se opptak av pressekonferansen her.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Cecilia Brækhus føler seg i toppslag før storkampen mot Erica Farias i Bergen. 35-åringen mener matchen kan bli den tøffeste i karrieren så langt.

Fredag får Brækhus endelig bokse en proffkamp i hjembyen Bergen. 35-åringen setter alle sine VM-belter på spill i den TV-sendte utendørsduellen med argentinske Erica Farias på Koengen.

– Det er den virkelige "homecomingen", dette her. Det er jo én av grunnene til at jeg valgte denne motstanderen. Hun byr på den desidert største utfordringen. Det blir definitivt det største øyeblikket i karrieren min. Det har potensial til både å bli den tøffeste motstanderen og kampen. Jeg tror det blir en fantastisk opplevelse, og jeg håper på all støtte jeg kan få fra hjembyen på fredag, sa Brækhus på tirsdagens pressekonferanse.

Brækhus-trener Johnathon Banks er også klar på at "The First Lady" har en tøff utfordring i vente. 32 år gamle Farias har kun tapt én av sine totalt 25 proffkamper i karrieren. Brækhus er på sin side fortsatt ubeseiret etter 30 oppgjør.

Utfordring

– Dette blir helt annerledes enn Cecilias forrige kamp (mot Klara Svensson). Farias er mye bedre enn Svensson. Det blir den tøffeste kampen så langt for Cecilia. Motstanderen hennes er en mester. Erica har en liten "edge" over resten av bokserne Cecilia har møtt, sa Banks.

Farias, som blant annet har en VM-tittel i super lettvekt på CV-en, ser fram til å bryne seg på Brækhus.

– Endelig er jeg her. Det er en stor kamp, men jeg rømmer aldri fra utfordringer. Jeg har alltid hatt lyst til å bokse denne kampen. Jeg er kjempefornøyd, for nå kan jeg endelig kjempe mot Cecilia. Det er den viktigste kampen i mitt liv, helt klart. Jeg har jobbet spesifikt for å gå opp i vekt og være klar til å møte henne, sa Farias.

– Kampen går på bortebane for min del, men jeg er ikke redd for det. Det gir meg bare enda mer lyst til å gi alt. Vi har jobbet nøye med detaljene, slik at vi er sikre på at ingenting går galt. Det er viktig at vi holder hodet kaldt, men hjertet varmt, på fredag, la argentineren til.

Intet vektproblem

Før kampen mot Klara Svensson trøblet Brækhus med både sykdom og vekt.

– Forrige kamp ble ikke morsom. Jeg var plaget med sykdom, men fikk også problemer med vekten. Alt som kunne gå galt, gikk galt. Men mentalt var det en viktig seier å slå Klara, tross problemene. Det gjorde meg mentalt forberedt på en enda tøffere kamp mot Farias. Jeg har ikke vektproblemer denne gangen, nå har vi "stålkontroll". Jeg har også unngått sykdom etter at vi flyttet treningscampen til Spania, sa bergenseren.

Hun forsikret hjemmepublikumet om at formen er på topp.

– Nå er vi to verdensmestere som møtes. Når to mestere går opp mot hverandre, så er det veldig spesielt. Det skjer sjeldent i boksingen. Det gir en unik og elektrisk ramme rundt dette arrangementet, sa Brækhus.

– Mine belter står på spill, og jeg har klart mest å tape i så måte. Men jeg er 110 prosent klar og forberedt til fredag, avsluttet 35-åringen smilende.

Hun rundet av med en appell til værgudene.

– Jeg er ikke nervøs for regn. Jeg kjenner på meg at det kommer til å klarne og bli en nydelig boksekveld, sa hun.

Les også:

Brækhus slo Svensson på poeng etter ti runder

Brækhus får internasjonal ros for antidopingarbeid

Brækhus dropper alle planer om Tokyo-OL i 2020

Populært