Meny

Spent Johaug foran CAS-høringen

SVEITS: Therese Johaug ankommer idrettens Voldgiftsrett (CAS) i Lausanne. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høringen i dopingsaken mot Therese Johaug har startet i Idrettens voldgiftsrett (CAS) i Lausanne. – Hun er spent, men fattet, sier Johaugs advokat.

Anken i Idrettens Voldgiftsrett (CAS) gjennomføres på Chateau deŽBéthusy i et boligområde innenfor stengte porter ikke langt fra sentrum i sveitsiske Lausanne.

Johaug virket blid og rolig da hun hilste med et «Hei!» til den frammøtte norske pressen utenfor lokalene til CAS før høringen.

Hun ønsket ikke å snakke med pressen.

På vei inn til høringen sa Johaugs advokat Christian B. Hjort at den norske skiløperen er spent.

– Vi forberedte oss i går på det som skal skje i dag. Vi gikk gjennom saken i et forsøk på forklare Johaug den og gjøre henne trygg på situasjonen. Hun er spent, men fattet, sa han.

Les også: Var nådeløs mot Johaug – nå angrer hun

Lengde

I Domsutvalget i Norges Idrettsforbund ble Johaug dømt til 13 måneders utestengelse. Det er blant annet den strafferammen CAS skal ta stilling til. Dømmes Johaug til en lengre straff enn 15 måneder, blir det ikke noe OL i Pyeongchang på 28-åringen fra Dalsbygda.

Hjort har gått til motsøksmål på vegne av Johaug og ber om at hun frifinnes helt. CAS-høringen skal ta stilling til begge problemstillingene, og endelig dom er ventet en gang i løpet av sommeren.

Høringen vil gå bak lukkede dører.

– Jeg undres over at CAS ikke kan åpne dørene. Det var bra i Norge, der man hadde kameraoverføring. For tilliten til hele domssystemet er det fint med åpenhet og jeg ser ikke at det er noe poeng å skjule det som skjer i CAS, sier idrettsjurist Gunnar-Martin Kjenner til NRK.

Artikkelen fortsetter under.

VIDEO: Hjort: – Johaug er fokusert før CAS.

Advokattungt

Det er ikke kjent hvor mange advokater FIS stiller med i høringen, heller ikke om de skal føre noen vitner. Johaug-siden fører på sin side bare ett vitne, og det er tidligere landslagslege Fredrik Bendiksen. Bendiksen møter i CAS sammen med sin advokat Anders Schrøder Amundsen.

Johaugs norske advokat er Christian B. Hjort, som også får den erfarne advokaten Mike Morgan på sin side. Morgan har ført et 50-talls saker for CAS, og han har også med seg to egne assistenter.

– Therese er fokusert på å gjøre en god jobb når hun skal forklare seg. Hun har fordelen av å kjenne historien sin godt, og det er en forholdsvis enkel historie og ingenting å legge skjul på. Vi må bare være sikre på at hun får forklart seg i alle forhold som er relevante for saken, sa Hjort til NTB mandag.

Det er sagt at høringen er ventet å ta «én arbeidsdag».

Aktuelt:

Hasse Svens: – Helt umulig at hun ikke får straff

Johaug prøver å se det positive i ankesaken

Populært